Obnavljaju se 262 kilometra pruga

D. I. K.

01. 08. 2018. u 21:42

Обнављају се 262 километра пруга
U rekonstrukciju pruga ide 16,8 milijardi dinara, uključujući prioritetni projekat modernizacije rekonstrukcije pruge Beograd - Budimpešta

U PRVIH šest meseci ove godine ukupno 16,8 milijardi dinara uloženo je u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd - Budimpešta, gde se trenutno izvode radovi na dve deonice ukupne dužine 75 kilometara, od Beograda do Novog Sada.

Pročitajte još: Rekonstrukcija pruge Novi Sad-Zrenjanin gotova do septembra

Pored radova na železničkom Koridoru 10, iz sopstvenih sredstava Infrastrukture železnice Srbije realizuje se i obnova 262 kilometra regionalnih pruga, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Očekuje se da tokom avgusta budu puštena u saobraćaj 24 kilometra rekonstruisane pruge koja spaja Šabac i Loznicu, na deonicama Petlovac - Lešnica i Loznica - Gornja Koviljača.

U njihovu obnovu uloženo je ukupno 355 miliona dinara, a završetak radova omogućiće da se posle 13 godina obnovi putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)