Vlada demantuje NKD, data saglasnost za produženje ugovora radnika niškog aerodroma

Tanjug

03. 05. 2018. u 17:23

U Vladi Srbije demantuju navode Udruženja Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu u četvrtak ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora

Влада демантује НКД, дата сагласност за продужење уговора радника нишког аеродрома

Foto: M. P.

U Vladi Srbije demantuju navode Udruženja Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu u četvrtak ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora.

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma.

Pročitajte još - NIŠKI AERODROM: Častili svakog putnika sa po 5,5 evra

Vladina komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila, preciziraju u Vladi i ističu da rešenja radnicima daje poslodavac, odnosno rukovodstvo aerodroma Konstantin Veliki.

Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) ranije je uz tvrdnju o izostanku saglasnosti na produženje ugovora navelo i da to ugrožava funkcionisanje aerodroma, ali i da dovodi u pitanje namere i motive vlade da razvija niški aerodrom.

Pročitajte još - Grad Niš ustupio aerodrom državi

NKD se inače pozvalo na tvrdnje radnika JP Aerodrom da je poslovodstvo aerodroma na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev, u skladu sa procedurom, prosleđen Vladi Srbije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije