FINALE ovogodišnjeg "MTS app" konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet najboljih aplikacija za mobilne uređaje održano je u četvrtak u beogradskom Startit centru. Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: Solve&Share i Eduno timova iz gimnazije "Bora Stanković" iz Niša, aplikacija ConTags tima iz gimnazije Bolyai iz Sente, zatim aplikacija Stories Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija "Gde je problem?" tima iz Šabačke gimnazije.

Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom "Regionalni app izazov", gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz BiH i Crne Gore.


PROČITAJTE JOŠ - Fejsbuk aplikacija za decu od 6 godina

- "Telekom Srbija" je 2011. godine ustanovio "Mts app" konkurs sa željom da mladim, talentovanim ljudima pruži šansu za individualni i profesionalni razvoj i učenje, kao i da poruči da se znanje uvek nagrađuje - istakla je Marija Bošković, direktorka sektora za odnose sa javnošću "Telekoma". - Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali neverovatan timski duh, veliku kreativnost i inovativnost.

U konkursu je učestvovalo 14 gimnazija u Srbiji koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva, a u konkurenciji za nagrade bile su 22 aplikacije.