Privredna komora Vojvodine pospešuje međuregionalnu saradnju

Tanjug

15. 01. 2018. u 17:38

Predstavnici Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Val Doaz u Francuskoj potpisali su danas u Parizu sporazum o saradnji

Привредна комора Војводине поспешује међурегионалну сарадњу

Foto Darko Dozet

Predstavnici Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Val Doaz u Francuskoj potpisali su danas u Parizu sporazum o saradnji, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju i za direktan kontakt između privrednika.

Sporazum su potpisali predsednici Komora Boško Vučurević i Frederik Verne, s ciljem razvoja i jačanja ekonomske saradnje između dve regionalne privredne institucije, navodi se u saopštenju Privredne komore Vojvodine.

Potpisnice sporazuma će sprovoditi aktivnosti kojima će podsticati i promovisati trgovinski razvoj i ekonomsku saradnju između svojih članica, a poseban fokus biće na saradnji u oblasti turizma, razvoja infrastrukture, visoke tehnologije i prodajne mreže, dodaje se u saopštenju.

Privredne komore Vojvodine i oblasti Val Doaz uvezivaće privredne subjekte i podsticati komunikaciju između njih organizujući bilateralne susrete.

Komore će razmenjivati informacije, različite statističke podatke koji će biti dostupni članicama Komora, a predviđena je i uzajamna saradnja kada je u pitanju organizovanje različitih privrednih manifestacija, učestvovanje na sajmovima, konferencijama i seminarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije