Batagon i zvanično vlasnik somborske firme

V.N.

19. 12. 2017. u 19:27

Švajcarska kompanija "Batagon internacional AG" i zvanično je postala vlasnik Fabrike akumulatora Sombor (FAS), i to po ceni od 7,35 miliona evra

Батагон и званично власник сомборске фирме

ŠVAJCARSKA kompanija "Batagon internacional AG" i zvanično je postala vlasnik Fabrike akumulatora Sombor (FAS), i to po ceni od 7,35 miliona evra. Radnici mogu da računaju samo na deo zaostalih primanja, a koliko će im biti isplaćeno, biće poznato tek na proleće kada se saberu troškovi stečaja.

Odbor poverilaca FAS-a je početkom decembra prihvatio ponudu švajcarskog preduzeća i odobrio stečajnom upravniku Predragu Ljuboviću da postupak prodaje somborskog FAS-a privede kraju. Ljubović veruje da će novi vlasnik ispoštovati sve stavke iz ugovora i nada se da će proizvodnja brzo biti obnovljena.


Prema rečima stečajnog upravnika FAS, "Batagon" ima rok od 15 dana od potpisivanja ugovora da uplati sedam i po miliona evra. Na početku prodaje procenjena vrednost nekadašnjeg somborskog giganta bila je 24,57 miliona evra.

Novac na ime neisplaćenih zarada čeka više od 800 bivših radnika fabrike, a njihova potraživanja, kako se procenjuje, iznose oko 400 miliona dinara.

Stečaj u Fabrici akumulatora otvoren je pre više od dve i po godine, kada su počeli problemi u Koncernu "Farmakom MB", čiji je deo bila i somborska fabrika.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije