ODBOR poverilaca Fabrike obuće "Boreli" iz Sombora nije prihvatio ponudu nemačke kompanije Stumpp & Baier, koja je bila jedini ponuđač na prethodnom javnom pozivu za zakup pogona somborske kompanije u stečaju. Zato je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila novi oglas za davanje na korišćenje proizvodnih kapaciteta u Somboru.

Nemci su ponudili 3.000 evra mesečno za zakup proizvodnog pogona, što nije prihvaćeno, jer prema uslovima iz oglasa iznajmljivanje košta 6.000 evra.


PROČITAJTE I: Somborski ''Boreli'' pravi čizme za Ruse


Takođe prema uslovima oglasa za zakup pogona "Borelija", somborska fabrika obezbeđuje proizvodne kapacitete s kompletnom opremom i pokretnim stvarima koje se upotrebljavaju u procesu proizvodnje. S druge strane, zakupac organizuje nastavak procesa proizvodnje radi očuvanja i eventualnog uvećanja tržišnog udela u proizvodnji i prodaji kožne obuće.

Budući zakupac takođe ima obavezu da na lokaciji stečajnog dužnika obavlja proizvodnju, kao i da angažuje u periodu od tri meseca od dana potpisivanja ugovora najmanje 50 ljudi koji su bili zaposleni ili angažovani u toj somborskoj fabrici na dan 15. marta 2017. godine. Pisane ponude dostavljaju se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu do 17. novembra.

Somborski "Boreli" je u maju potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom firmom "Darfur", ali je taj ugovor raskinut krajem septembra i proizvodnja je prekinuta.