Nemci jedini žele u Boreli

S. B.

31. 10. 2017. u 17:00

Немци једини желе у Борели
Somborska fabrika još čeka zakupca. Stigla je samo jedna ponuda firme "Bernhard Štump i Zigfried" iz Nemačke , ali odbor poverilaca nikako da se izjasni da li je prihvata

"BORELI" u stečaju još čeka novog zakupca. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika pre mesec dana oglasila je davanje u zakup proizvodnog pogona ove somborske fabrike. Stigla je samo jedna ponuda, ali odbor poverilaca nikako da se izjasni da li je prihvata.

Od maja do septembre mašine "Borelija" koristila je beogradska firma "Darfur". U maju su potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, a u septembru ga raskinuli.

- Na objavljeni oglas je stigla jedna prijava od firme "Bernhard Štump i Zigfried" iz Nemačke koja je ponudila iznos od 3.000 evra, bez PDV-a, za mesečni zakup - kažu u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU). - Kako je ona niža od minimalnog iznosa predviđenog oglasom - 6.000 evra mesečno, stečajni upravnik se obratio odboru poverilaca, a ponuđača bi naknadno obavestio o eventualnom prihvatanju ponude. Stečajni upravnik još nije dobio izjašnjenje odbora poverilaca.

PROČITAJTE JOŠ: Indijci kupuju IMT

Radnici koji su radili za dosadašnjeg zakupca "Darfur" tvrde da im je ostao dužan jednu i po platu.

- "Darfur" je angažovao određeni broj radnika kako bi ispunio ugovorne obaveze i organizovao proizvodnju - objašnjavju u ALSU. - Stečajni upravnik nema saznanja o tome da li je zakupac ostao dužan radnicima određeni iznos. Takva informacija nije ni predmet interesovanja stečajnog upravnika, jer je reč o drugom pravnom licu na čije odluke stečajni upravnik nema mogućnosti da utiče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije