I muke Đerdapa na ravne časti

V. N.

utorak, 29. 08. 2017. u 18:34

И муке Ђердапа на равне части

Ministar Antić sa kolegom Petkuom

Srpski i rumunski ministri energetike o funkcionisanju hidroelektrane

MINISTAR energetike Aleksandar Antić je izjavio, nakon današnjeg sastanka sa ministrom energetike Rumunije Tomom Florijanom Petkuom, da je dogovoreno na koji način će biti rešen problem u funksionisanju zajedničke hidroelektrane Đerdap.

- "Đerdap 1" i "Đerdap 2" su u zajedničkom vlasništvu Srbije i Rumunije i imamo obavezu da obezbedimo njihovo potpuno koordinirano funkcionisanje, investicionu politiku, održavanje, ali i pitanje obezbeđivanja dugoročne stabilnosti tih objekata - izjavio je Antić.

Kako kaže, naša strana ne krije da poslednjih nekoliko godina postoje problemi, odnosno od 2012. godine su nastali "određeni problemi u realizaciji naših međusobnih ugovora i sporazuma". Ipak, naveo je da je sa rumunskim kolegom imao kvalitetan dijalog po više različitih tema.

Antić ističe da je sa rumunskim kolegom definisan način na koji će se dijalog voditi i šta će biti ključni parametri.

- Kako ćemo obezbediti nastavak tih ciklusa koji su bili ugroženi u proteklih nekoliko godina. Pre svega, idemo u naredne dve nedelje na dijalog dva direktora, EPS-a i rumunske Hidroelektrike, nakon čega će Ministarstvo dobiti izveštaje. Takođe, ćemo ići na određene izmene u mešovitoj komisiji - naveo je Antić.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije