Nedimović: Učinićemo se da pomognemo malinarima

Tanjug

18. 06. 2017. u 14:13

Недимовић: Учинићемо се да помогнемо малинарима

Foto Darko Dozet

Ministar Branislav Nedimović rekao je da će ministasrstvo učiniti sve da pomogne malinarima i najavio da će u utorak biti održan sastanak sa udruženjima malinara, predstavnika ministarstva trgovine i finansija

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da će ministasrstvo učiniti sve da pomogne malinarima i najavio da će u utorak biti održan sastanak sa udruženjima malinara, predstavnika ministarstva trgovine i finansija kako bi se sprečilo da dođe do narušavanja tržišta.

On je međutim precizirao da "država ne može da uređuje cene administrativnim merama, već je tu da uređuje sistem".

Više stotina malinara sa područja zapadne Srbije zatražilo je juče sa mirnog protesta u Arilju da država hitno reaguje i spreči, kako su rekli, "monopolističko ponašanje hladnjačara".

Nedimović je za TV Pink. istakao da će ministarstvo učiniti sve da pomogne proizvođačima i da malinari budu zadovoljni.

"Ovaj proizvod sa 250 miliona dolara učestvuje u našem izvozu. Mi moramo mnogo da radimo. Moramo da pomognemo ljudima da sa određenim alatima sačuvaju robu, pa da je kasnije izvezu. Moramo da vodimo računa o svim proizvođačima, ali i o biznisu. Učinićemo sve da neko ne ugrozi tržište", dodao je on.

Kako kaže, mnogi proizvođači se udružuju.

"Evo imali smo neki dan u Arilju, nekoliko vlasnika malinjaka se udružilo i napravilo svoje skladište. Prodaće je po većoj ceni i to u novembru, decembru", rekao je Nedimović.

Ministar je rekao i da poljoprivrednci treba da stave akcenat na prerađivačku industriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zoran v

19.06.2017. 22:09

proizvodjac sam malina roditelji su gajili maline vise od 20 godina dok su bili zivi ja sa svojom suprugom i sinom sam nastavio dalje imamo oko 2hektara pod malinom uzickom regionu ,posto sam ziveo u beogradu 35 godina vratili smo se u selo da od svoga rada zivimo.Pa pitam ministarstvo poljoprivrede,prestavnike ministarstva trgovine,predstavnike ministarstva finansija jel se sa cenom od 100 do 120dinara za kilogram maline tako drzava podstice ozivljavanje sela da nam ne raste korov.