Povučeno mleko za bebe novalak CC

V. N.

02. 06. 2017. u 19:43

Sa srpskog tržišta se povlači mleko za odojčad ''novalak CC'', čiji je rok upotrebe 23. septembar 2018, zbog neadekvatnog sadržaja estara masnih kiselina koji je utvrđen u analizi

Повучено млеко за бебе новалак ЦЦ

PREDUZEĆE "Medis farma", kao distributer proizvoda "novalak medis", saopštilo je da je preventivno povuklo sa srpskog tržišta mlečnu hranu za odojčad "novalak CC", serije 45405. Razlog je verovatno neadekvatan sadržaj estara masnih kiselina koji je utvrđen u analizi.

Sa rafova se povlači mleko, čiji je rok upotrebe 23. septembar 2018, a proizvođač je "UP Medi-Evropa SA", poreklom iz Francuske.

- Da bi se isključile bilo kakve moguće negativne posledice za zdravlje, savetujemo da kupci ne upotrebljavaju proizvod "novalak CC", serije 45405, s rokom upotrebe do 23. septembra 2018, a kupci mogu da vrate proizvod pomenute proizvodne serije u apoteku i biće im vraćen novac - stoji u saopštenju preduzeća "Medis farma".

Oni navode da estri masnih kiselina nastaju u proizvodnji biljnih masti i ulja, pa su prisutni u skoro svim termički obrađenim namirnicama koje sadrže biljne masti, između ostalog i u mlečnim formulama za odojčad.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SMOKI

02.06.2017. 19:51

Strogo kazniti uvoznika i oduzeti mu pravo uvoza jer se sigurno poveo za zaradom. Kazniti i onoga ko je dozvolio uvoz mleka a nasi proizvodjaci prosipaju mleko daleko kvalitetnije od bilo kog uvoza. Okrenimo se samo domacim proizvodima i to kod seljaka LICNO. 90% BG ima svoje najblize u selu. Pa izvolte bar vikendom dame sa dugim nokticima pomuzite koju kravu. Nista vam nece zafaliti.

Nebojsa007

03.06.2017. 00:59

Nije tudje bolje od naseg.... samo privatnik ima cecu zaradu kada uveze veci krs... A to sto nas truju to nema veze..