Drašković bi kormilo Agrokora

M. N. S.

28. 04. 2017. u 20:01

Kompanija "Svislajon-Takovo" nudi usluge profesionalnog menadžmenta u hrvatskom sistemu u Srbiji. Spreman da preuzme upravljanje garantuje dobre rezultate

Драшковић би кормило Агрокора

Rodoljub Drašković foto M.Jelesijević,Ova uljara posluje u sistemu "Agrokora" u Srbiji,foto S.Pašić

SVI bi da šefuju, ali bez ulaganja. Mnogoborojni srpski biznismeni zainteresovani su za firme koje u našoj zemlji posluju u sistemu "Agrokora", ali niko od njih se nije latio novčanika i izašao sa ponudom. Većina bi, naime, da upravlja firmama Ivice Todorića, a ne da ih kupi. Prvi naš privrednik koji je javno ponudio usluge profesionalnog menadžmenta u delovima hrvatskog koncerna je Rodoljub Drašković, vlasnik "Svislajon- Takovo". Kao nagradu traži 35 odsto udela u kapitalu "Agrokor" Srbija.

Drašković je u svom saopštenju naglasio da je spreman da preuzme upravljanje i rukovođenje poslovnim sistemom "Agrokor" u Srbiji na određeni vremenski period, koji ne bi trajao duže od pet godina.

- Dosad nisam vodio razgovore ni sa Ivicom Todorićem, ni sa Vladom Republike Srbije, niti mi je poznato da li su definisali model rešavanja restrukturiranja i finansijske konsolidacije poslovnog sistema "Agrokor" u Srbiji - kaže Drašković. - Ekonomske činjenice govore da bi se u slučaju propadanja poslovnog sistema "Agrokor" u Srbiji pričinila ogromna šteta privredi Srbije. Decenijsko iskustvo uspešnog poslovanja u privredi Srbije mog tima i mene koji upravljamo i rukovodimo poslovnim sistemom "Svislajon-Takovo", garancija je za uspešnu realizaciju ovog projekta.

Prema njegovim rečima, prvi zadatak jeste reorganizacija poslovanja poslovnog sistema "Agrokora" u Srbiji, koji će "obezbediti visoku stopu poslovne dobiti u preduzećima, a tako bi bilo moguće izmiriti dugove prema bankama i dobavljačima. On tvrdi da njegova kompanija raspolaže sa profesionalnim najsposobnijim timovima u Srbiji iz oblasti prehrambene tehnologije i trgovine. Naglašava da računa i na stručnjake koji rade u poslovnom sistemu "Agrokor" u Srbiji, a koji su znanje stekli upravo u njegovoj kompaniji "Svislajon-Takovo".

- Izgradili smo najviši nivo poslovnog partnerstva sa privredom i sa bankama koje posluju u Srbiji - kaže Drašković. - Naša ponuda je otvorena uz jasne uslove da preuzmemo na upravljanje i rukovođenje bez ograničenja, a u skladu sa zakonskim propisima, i da poslovnom sistemu "Svislajon-Takovo" na kraju mandata pripadne 35 odsto udela u kapitalu poslovnog sistema "Agrokor" Srbija.

SEČA TROŠKOVA

- Projekat restrukturiranja podrazumeva racionalizaciju troškova poslovanja na svim nivoima - ističe vlasnik "Svislajon-Takova". - Finansijskom konsolidacijom obrtnog kapitala u industriji i racionalizacijom troškova poslovanja obezbedili bi se uslovi za njihovo uspešno poslovanje. Finansijska konsolidacija obrtnog kapitala u trgovini i racionalizacija trgovačke mreže omogućila bi uredno izmirivanje obaveza prema dobavljačima. Formirali bi se savetodavni odbori poverilaca i u saradnji sa njima rešavali bismo pitanja tereta dugovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

MarkoBgd

28.04.2017. 20:18

To onaj hercegovac što je je iseljavao fabrike iz Srbije a srpskim bebama podvaljivao toksične kašice? Ivice, vrati se...ti si brat ( spram ovog ).

laik

29.04.2017. 17:12

@MarkoBgd - Jeste, napravio je dvorac kod Trebinja, ali je manire "višedecenijskog uspješnog poslovanja" donio iz Beograda, pa sada Poreskoj upravi Republike Srpske duguje višemilionske iznose (ne u dinarima), i ne pada mu na pamet da to plati. Neka plaća ko mora, zna brat kome treba dat" !

Pera

28.04.2017. 20:28

Prvo sto je uradio zaposlio je svog brata , snaju i rodjake za sefove. Polu pismeni ljudi ali su od ,,poverenja,,.Kako je radio i kako mu je rodbina radila vidi se po tome da se proslavio da od deset dinara pravi dva dinara. U fabrici u Vrscu demontirao masine i otpustio radnike, Fabrika Takovo na izdisaju......Proizvodi za decu puni pesticida. Sve je radio glupost do gluposti. Kupioje fabrike za budzasta tako ce i da proda za budzasta. Nesrecnik.

Cikaski Kamiondzija

28.04.2017. 20:55

Biznismeni ili kriminalci? Slika je vise od hiljadu reci, fale mu brkovi i brada!

Jova

28.04.2017. 21:08

Hahahaha... sto je pametan. Upropastio sva preduzeca koja je u privatizaciji kupio parama koje mu je Vuk kradjom na lokalu i ''donacijama'' spolja godinama donosio, pa bi sada bez evra da se dokopa jos koje milijardice. Evo ja se prijavljujem za 25% da cu isto da uradim, jos i bolje jer nemam dugova i rupa da krpim kao on. I ja garantujem.

SS

28.04.2017. 22:57

Ako Agrokor propane domaca privreda ima da procvjeta ali to ne odgovara uvoznickom lobiju.

Београд

28.04.2017. 23:02

Људи, јел ја ово добро читам?? Ми Срби треба да спашавамо хрватског тајкуна од пропасти ? Има ли краја нашем лудилу и само-уништавању ?? Можете да замислите шта би било да у хрватској пропада Српска фирма ??

Јабре

28.04.2017. 23:06

Предпостављам да су то они исти који су куповали државне фабрике за један Долар ?