Germanija leti iz Niša

Z. R.

06. 02. 2017. u 07:07

U junu nova niskobudžetna kompanija. Dvaput nedeljno avion do Ciriha

Германија лети из Ниша

AVIONI još jedne niskobudžetne avio-kompanije sletaće uskoro na Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu. Švajcarska "Germanija" uvešće od juna direktne letove između Niša i Ciriha, a na ovoj relaciji će leteti dva puta nedeljno - ponedeljkom i petkom.

Ilija Todorić, direktor "Putnik grupe", u čijem je sastavu "Intertravel GSA", generalni zastupnik švajcarske avio-kompanije za Srbiju, kaže da je prvi let planiran za 23. jun i navodi da će putnike prevoziti "erbas A319" sa 150 sedišta.

- Karte po ceni od 69 švajcarskih franaka u jednom smeru već su u prodaji - priča Todorić. - U cenu su uključene sve takse i servisne usluge i do 20 kilograma besplatnog prtljaga. To je brz, udoban i povoljan prevoz za naše u rasejanju, a očekujemo da ćemo u saradnji s Turističkom organizacijom Srbije i TO Niša uspeti da privučemo i turiste iz Švajcarske da posete našu zemlju.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva navode da su u aktuelnoj saobraćajnoj zimskoj sezoni četiri niskotarifna avio-prevoznika dobila odobrenje za obavljanje redovnog saobraćaja, ali da od proleća očekuju više zahteva za nove letove. Trenutno iz Srbije lete "Vizer", "Rajaner", "Norvidžen er šatl" i "Izi džet Svicerland".

- "Vizer" je dobio odobrenja za obavljanje redovnog saobraćaja iz Beograda za London, Pariz, Bazel, Ajndhoven, Dortmund, Memingen, Karlsrue, Stokholm, Geteborg, Malme i Larnaku - navode u Direktoratu. - Iz Niša leti za Bazel, Malme, Ajndhoven i Dormund. "Rajaner" leti za Berlin, Bratislavu, Bergamo i Diseldorf. "Norvidžen er šatl" leti za Oslo, Stokholm-Beograd-Stokholm, a "Izi džet Svicerland" za Ženevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije