Po registracionu nalepnicu u MUP

P. ŽIVKOVIĆ

01. 02. 2017. u 21:03

Dok se ne donese uredba o produženju roka važnosti tablica za vozila, deo vlasnika ima poteškoće. Ovo važi samo za vozače kojima se datumi ne poklapaju u saobraćajnoj i na stikeru

По регистрациону налепницу у МУП

MNOGO vozača koji ovih dana registruju automobile neprijatno je iznenađeno na linijama tehničkih pregleda, koji inače nude usluge kompletne registracije, činjenicom da po registracionu nalepnicu moraju da odu, lično, na šalter MUP-a.

- Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu - kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda. - Vozači su ljuti i smatraju da je sve to samo nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena.

Pritom, ovo se odnosi samo na vozače kojima se ne poklapa datum isteka saobraćajne dozvole s datumom na registracionoj nalepnici na kolima. Na primer, ukoliko vam saobraćajna dozvola ističe 5. februara 2018, a na registracionoj nalepnici na automobilu vam stoji datum 7. februar, onda morate na šalter MUP - da se uskladi datum. Ukoliko vam se poklapa datum na saobraćajnoj i na nalepnici na šoferšajbni vozila, onda i dalje kompletnu registraciju možete da završite na tehničkom pregledu.

Dobra vest je i što vozači ne moraju da vade novu saobraćajnu dozvolu i da nalepnicu dobijaju, kao i do sada, prilikom registracije.

Nezvanično smo saznali u MUP-u Srbije da je ceo postupak preusmeren na šaltere policije dok se ne donese uredba o produženju važenja registracionih tablica za još dve godine, kao što je nedavno najavio ministar policije Nebojša Stefanović. Očekuje se da će ovaj problem biti rešen najdalje za mesec dana.

U pitanju je prelazni period, koji svakako neće dugo trajati, a u želji da se izbegnu nepotrebne greške na linijama tehničkih pregleda, ali i različita tumačenja propisa, posao je preuzela policija. Tako je jedina muka odlazak u MUP i čekanje u redu, a za utehu, u novčaniku ostaje 2.190 dinara za tablice i 1.314 dinara za saobraćajnu dozvolu.

MOŽE SA OVLAŠĆENjEM

I dalje je moguće izbeći odlazak u MUP po registracionu nalepnicu ako za to angažujete neku od brojnih agencija koje pružaju usluge registracije vozila.

- Mi i dalje uz odgovarajuće ovlašćenje "donosimo nalepnicu" - kažu nam u jednoj beogradskoj agenciji.

Cena ove usluge je od 1.000 do 3.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

ostaobezposla

01.02.2017. 22:21

Kada ćemo u ovoj državi živeti kao sav normalan svet? Silom menjamo trajne lične karte . Teraju nas u redove ,po nekoliko puta, kao stoku za zdrvstvene knjižice . Moramo da menjamo tablice iako nismo menjali auto , što se nigde u Evropi ne radi . Obično jedna tablica stoji na vozilu dok ga ne oteraš u otpad .Kako nazvati te umove koji non stop smišljaju nove budalaštine za maltretiranje naroda ?

Деда Мика

01.02.2017. 23:29

@ostaobezposla - Нису то будалаштине, све ти плаћаш! Не знам пошто ће да буду таблице, али за једно картонче, здравствену књижицу, по око 459 динара, нас десетак милиона... преко четири и по милијарде (37 милиона евра)! Лепа парица! Али боље од нас да узму него од Светске банке, нама не морају да враћају ни кад нам од плата и пензија узимају а ништа не дају, а тамо им иде и камата на камату.

ostaobezposla

02.02.2017. 09:28

@ostaobezposla - Ma svima nama je jasno šta se htelo ,samo da se otmu pare ! A li brate organizuj se malo . Za zdravstenu knjižicu čekaš ceo dan da predaš zahtev , onda čekaš da uzmeš potvrdu da si predao klnjižicu ,pošto su nesposobni da je naprave na vreme . Onda po treći put čekaš ceo dan da uzmeš knjižicu , ako i tad nije gotova izgubićeš još jedan dan . Totalna nesposobnost,neorganizovanost i neznanje !

Sinisa

01.02.2017. 22:29

A jel neko cuo da postoji i radi posta? Kako bi bilo da du tvorci ovako genijalne ideje osmislili slanje nalepnica na kucnu adresu u koverti.Kulturno i bez maltretiranja, izlaska sa posla cekanja u redovima itd.Isto i za zdravstvene knjizice ljudi padaju u nesvest u redovima i maltretiraju one zaposlene umesto da su od uplacenog iznosa kupili kovertu i markicu i poslali sve na adresu..

Boki

01.02.2017. 23:03

Sve ovo sa pogleda iz Češke izgleda mnogo tužno.Kako sa očitavanjem brojila tako i sa registracijoa vozila.Oved policija sa registeacijom nema ama baš nikakve veze,sve to radi tehnički pregled i opština.U malu saobračajnu se ništa neupisuje a ona važi "sto"godina.Važnost registracije se upisuje u veliku tehničku knjigu i lepi nalepnica na zadnju tablicu.Ovde se inače tehn.pregled vrši svake dve godinei i košta oko 35 €

Трајче

01.02.2017. 23:17

Не знам за таблице да треба да се мењају јел и са Косова ко је а има српске мора да мења овде или у Приштину албанске?

darko

02.02.2017. 04:55

Veštačko pravljenje redova je omiljena korupciona disciplina svih vlasti u Srbiji.Redovi kod lekara,sa svim mogućim šalterima(zdravstvene da ne spominjem jer oni imaju davno utvrđenu tarifu za preko reda),redovi pa redovi pa opet redovi a na šalterima Bogom dane,politički zaposlene nepismene osobe kojima ništa nije jasno.

plazoje

02.02.2017. 07:14

pamtite,a kada dođe vreme - pametno glasajte. i molim vas - bez kukanja,jer svi mi smo ih birali...

neglasač

19.12.2017. 22:31

@plazoje - Ја их нисам бирао! Хтео сам Шећеровског и изгубио сам а исто морам да трпим ове које сте ви изабрали!

Lazar

02.02.2017. 07:28

Ovo se zove vodjenje specijalnog rata protiv naroda da se tenzije u narodu odrzavaju na sto vecem nivou!Narod kao stoku drzati u vecitim redovima psiholoski stalno tom istom narodu pritiskati mozak jel kako sa tim istim narodom lakse vladati.Inace kako objasniti te nepotrebne redove za registracije,licne karte,pasose,zdravstvene knjizice itd.

2 gr mozga

02.02.2017. 08:07

Da li ima i jedna stvar koja ide građanima u prilog, a da je ova vlast ili neka pre rešila na vrema. Povećanje akciza na gorivo se reguliše uredbom, to se radi brzinom svetlosti, a za ovu uredbu treba mesec dana. Nečuven bezobrazluk.

gagi

02.02.2017. 08:08

Nije mi jasno na kakve to greske misle kada kazu da izbegnu greske na TP, kada mi na Tehničkim nemamo ama bas nikakve veze sa ovom gluposcu od strane drzavnih organa.

Zvonko

02.02.2017. 09:27

Ne menjam ništa. Ne čitam novine, neka me neko obavesti pismeno šta treba da radim i menjam! Zar ne? Promenu nekih propisa da saznajemo iz novina? Prosto kad te zaustavi policija ne znaš o čemu se radi, prvi put čuješ za to.

Zeleni

02.02.2017. 10:55

Drzavni javasluk se nastavlja , Ja sam prijavio "nelegalnu" garazu od 12 kvm2,uzese mi ladno preko 20.000 din za razne takse i jos je zanimljvije kada sam to sve isplacao ,salju mi resenje o rusenju na koje moram da platim jos 10.000 din i to pod hitno da mi ne bi srusili garazu. Drustvo manipulatorsko

Realista

02.02.2017. 10:56

Je li rekao premijer da će rezultati njegove vladavine biti vidljivi 2016/17? Eto, postali su vidljivi. Skoro pa je isti kao i DOS ili DS.

Првослав

02.02.2017. 13:04

Да ли сте обратили пажњу да ако сте извршили технички преглед рецимо 15 у месецу у 17 часова, а то пише и у полиси осигурања, вама МУП издаје регистрациону налепницу са датумом 14 у том месецу.,одузима вам 15 часова плаћене регистрације, јер не смете да возите кола после поноћи 14., и чини финансијску услугу осигуравајућој кући од 15часова -не возиш кола и не може се десити никакав инцидент, осигурању остаје чиста лова!Дешава се двострука крађа!Сда су измислили још један трик!