Privatizacija Tesle u dve faze

Z. R.

10. 01. 2017. u 07:59

Приватизација Тесле у две фазе
Uredba Vlade o koncesiji nad aerodromom

DAVANjE koncesije za privatizaciju Aerodroma "Nikola Tesla" po svemu sudeći će se obaviti u dve faze. U prvoj će podnosioci prijave morati da potpišu ugovor o zabrani objavljivanja podataka u vezi s postupkom privatizacije, kao i neobavezujuću ponudu s predlogom za realizaciju koncesije.

U drugom krugu će potencijalni koncesionari morati da dostave obavezujuće ponude. To propisuje Uredba o načinu davanja koncesije u fazama koju je Vlada Srbije donela 4. januara. Njom se predviđa da se u slučajevima kada je procenjena vrednost veća od 50 miliona evra, postupak dodele koncesije odvija u dve faze.

U drugi krug privatizacije moći će da uđu kandidati za koje javno telo utvrdi da su ispunili uslove za to. Njihove ponude će biti ocenjene i na osnovu njih će biti rangirani najbolji ponuđači.

Vlada Srbije je, u decembru, Zakonom o upravljanju aerodromima ostavila mogućnost davanja Aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Strašno sam ljut

10.01.2017. 17:55

Ova vlada je odlučila do opustoši Srbiju tajnim prodajama ili poklanjanjem najvrednijih srpskih dobara! Zašto uopšte prodavati nešto što, kako se vlada svakodnevno hvališe, puni budžet Srbije? I zašto je unapred propisana tajnost domunjđavanja vladinih činovnika sa zainteresovanima? Zašto kobajagi konsecija da se nešto modernizuje što je takođe po pričama iz vlade, već moderno a ima i dovoljno prihoda da se (do)modernizuje iz sopstvenih zarada? Jeli to novi tajni BG na vodi? Smrdi bre do neba!

Kole

10.01.2017. 17:56

Ma dajte Andreju Vucicu firmu, sposoban je, neka je reorganizuje. Glupo je da prodamo strancima, kad moze nas a plus pametan covek.

Bataja

10.01.2017. 21:16

Isti scenario kao sa svim drzavnim firmama. Uništiće AB pa će doplatiti da ga kupe stranci, mi smo nesposobni stranci su sposobni!

miami

10.01.2017. 21:43

@Bataja - Tako je. Lopovski mentalitet, neznanje, nemanje medjunarodnog iskustva, zaostalost drzave I naroda, nemanje postenih I bogatih Srba (proterani I pobijeni posle rata) dovode samo do prodaje strancima. Kako se sejalo, tako se I zanje.

Uros

11.01.2017. 04:43

Ova Vlada treba da padne zbog ekonomske politike. Ne treba nam novi Dinkic....