Ukida se povraćaj PDV-a na bebi opremu

Beta

28. 12. 2016. u 14:08

Skupština usvojila izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim se ukida pravo na povraćaj PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, ali tek nakon usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom

Укида се повраћај ПДВ-а на беби опрему

Foto Nikola Fifić

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV) kojim se ukida pravo na povraćaj PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, ali tek nakon usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom kojim će biti predviđena jednokratna isplata naknade za kupovine opreme za bebe.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, izjavila je ranije da će biti procenjena vrednost povraćaja PDV-a koji su roditelji zahtevali, i da će se na osnovu tog iznosa definisati nova nadoknada koju će porodice dobijati, a koja će biti dostupna svima.

Ona je navela i da zahtev za povraćaj PDV-a nisu podnosili svi roditelji, ali da će novim zakonom ipak svi dobiti tu novčanu naknadu.

Novac se neće čekati kao što je to bila procedura do sada, već će roditelji novac dobiti odmah prilikom uplate roditeljskog dodatka.

Iz Vlade su naveli da je osnovni cilj izmene ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja koji će na ovaj način ostvariti nadoknadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Marko

28.12.2016. 18:05

Neka subvencionišu hranu garderobu i opremu za bebe, preglede trudnica.Neka nateraju proizvođače, prodavce otrovnih kašica, mesa i igračaka da plate odštetu.Sanitarni inspektori da se javno prozivaju.Neka prestanu sa trovanjem teškim metalima kroz vakcine.Neka prekinu sa mentalnim trovanjem putem medija.Neka izbace iz škole podsticanje na sex poremećenost.Neka zaustave hem zaprašivanje i neka konačno prerade Titov zakon o abortusima koji ubija ceo grad dece svake godine.Ako stvarno misle

Sumadinac

28.12.2016. 18:27

lopuze, obican sokic za bebe je 170.din., Pitao bih vas koliko ga vi placate u skupstini?

Mamamima1234

28.12.2016. 20:06

Mislim da je ovo bolje....da svi roditelji dobiju nesto -na ravnopravan deo ...Iskreno ni jednom nisam predala za povracaj pdv....samo zato jer nisam svuda dobila racun.....Samo me zanima kolika ce biti ta jednokratna naknada ??Da placem ili se smejem !!!

Dule

29.12.2016. 16:34

Ovo u okviru akcije za povećanje nataliteta? Ma što i da pomažu roditelje, nek se sami snađu ako su već mogli da dobiju decu.