Pravilnik o PDV se odlaže

D. I. K.

27. 10. 2016. u 19:43

Početak primene novog Pravilnika o obračunu PDV-a, koji je izazvao veliki otpor kod knjigovođa i računovodstvenih udruženja, odlaže se za januar 2018.

Правилник о ПДВ се одлаже

POČETAK primene novog Pravilnika o obračunu PDV-a, koji je izazvao veliki otpor kod knjigovođa i računovodstvenih udruženja, odlaže se za januar 2018. Kako je za "Novosti" potvrđeno u Ministarstvu finansija, i dalje su u toku sastanci na kojima se razmatraju svi konstruktivni predlozi koji se odnose na novi Pravilnik, njegovo unapređenje i usklađivanje sadržine.

- Osim što se razmatra smanjivanje broja podataka koji će se iskazivati u pregledu obračuna PDV (obrazac POPDV), ustanovljeno je da će se izmenom Zakona do kraja godine, između ostalog, pomeriti početak primene obaveze podnošenja pregleda obračuna kao sastavnog dela poreske prijave na 1. januar 2018. - ističu u Ministarstvu finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

nais

27.10.2016. 20:04

Proklamuje se na sva usta seča propisa ,a onda se donose glupi pravilnici koji komplikuju i posao i život . Menjaju se lične karte koje su pre toga izdate kao trajne . Stvaraju se kilometarski redovi u fondu zdravstva zbog zamene zdravstvenih knjižica ,jer se nekom prohtelo da ih menja zbog para ,a nikakve pripreme i organizacije nema !

čitateljka

27.10.2016. 21:11

@nais - Svaki put lkad nešto menjaju, plaća se taksa. Unaju oni kako da poberu pare i medjusobno podele, al ne znaju da je proizvodnja najbitnija karika u lancu. Nema kamen temeljac, samo novi propis, povećane kazne, kamate, plus kamate na kamte. Plaća narod i ćuti. Čime li nas zaprašiše. Ovoliki danak nije bio ni pod turcima. Al tad nije bilo ni mob. uredjaja, ni televizije da gledaš onog ko ti soli pamet. E Srbijo moja, odlazi ti mladost od bede i gladi.Oni prodaju strancima umesto da stimulišu naše.

Joe

27.10.2016. 22:19

Hvala bogu,ziv nisam bio od kako su planirali da uvedu nove obrasce,ne samo ja.nego sve moje.kolege.