POTROŠAČI u Srbiji od petka i zvanično biraju najbolje brendove i kompanije za tekuću godinu. Glasanje je počelo, a za prestižno priznanje Najbolje iz Srbije ove godine takmiči se više od 130 kompanija, koje su nominovale više od 190 brendova u 24 kategorije.

Broj prijavljenih veći je za 20 odsto nego u prethodnoj akciji, što je jasan signal da je ova manifestacija prepoznata kao odličan vid promocije, kako brendova i kompanija, tako i ukupne srpske privrede.

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine pozivaju potrošače da u naredne dve nedelje glasanjem za omiljene brendove i njima najuspešnije kompanije, učestvuju u izboru Najbolje iz Srbije 2016.

- Ocena i mišljenje potrošača su veoma bitni jer u velikoj meri doprinose ukupnoj oceni i vrednovanju učesnika - istakao je Mihailo Vesović, glavni koordinator akcije Najbolje iz Srbije. - Ove godine očekujemo još veće interesovanje građana, jer se akciji pridružilo više kompanija u odnosu na prošlu godinu, među kojima su i lideri u različitim sektorima i kvalitetni brendovi.

Glasanje traje do 6. novembra i veoma je jednostavno. Potrebno je da se potrošači registruju na sajtu www.najboljeizsrbije.rs, ostave adresu svoje elektronske pošte, na koju će im stići link, čijim aktiviranjem stiču mogućnost da glasaju. Svoj glas građani mogu da daju i sa naloga na društvenim mrežama, što ne zahteva registraciju.

Nagrada Najbolje iz Srbije prepoznata je kao jedno od najkredibilnijih priznanja u Srbiji. Brendovi se biraju prema utvrđenoj metodologiji, na osnovu rezultata glasanja potrošača i stručne javnosti, ali i tržišnofinansijskih parametara i ocena stručnog žirija. Pobednici akcije biće proglašeni krajem novembra. Oni će dobiti pravo da znak "Najbolje iz Srbije" koriste kao simbol kvaliteta i poverenja na proizvodima, kao i u promotivnim i marketinškim aktivnostima.

Medijski partner ovog projekta je Kompanija "Novosti" AD.

"TOP KORNER" NAGRAĐENIMA

KAO i prethodnih godina, Ministarstvo trgovine, u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike prestižne nagrade "Najbolje iz Srbije" organizovaće posebnu ponudu. Reč je o posebnom kutku, "top korner", u okviru kog će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi: hrana, piće i hemija, kozmetika i farmaceutski proizvodi.