VUČIĆ U JURI: Nigde nisam video čuvene pelene o kojima su svi pisali

I. Mitić

utorak, 18. 10. 2016. u 13:07

ВУЧИЋ У ЈУРИ: Нигде нисам видео чувене пелене о којима су сви писали

Foto: Tanjug

Premijer Vučić postigao dogovor da južnokorejska "Jura" u Leskovac preseli još jednu od svojih fabrika. Prethodne subvencije od 28 miliona evra vratili za godinu

JUŽNOKOREJSKA kompanija "Jura", koja u Rači, Nišu i Leskovcu zapošljava 6.400 ljudi, preseliće u Srbiju još jednu od svojih fabrika kablova za auto-industriju i otvoriti dodatnih 3.000 radnih mesta. Ovo je rezultat dogovora koji je sa menadžmentom kompanije postigao premijer Srbije Aleksandar Vučić u neposrednom razgovoru pred novinarima.

On je naglasio da "Jura" za poslednju investiciju u Leskovcu, gde će do kraja godine posao dobiti još 700 ljudi, nije tražila subvencije, a da je ranijih 28 miliona evra vratila državi za godinu dana, kroz poreze i doprinose.

- Nudimo disciplinovanu i odgovornu radnu snagu i dobre subvencije, bolje nego drugi, jer hoćemo da rešimo problem nezaposlenosti, ali to nije moguće ako se o investitorima govori ružno, a da se za to nema argumenata. Pisali su o pelenama, a ja ih nigde nisam video. Pisali su kako nema vode, a flašice stoje pored svakog radnika. Pitajte ljude koji rade ovde hoće li im biti bolje ako budu ostali bez posla - istakao je premijer Vučić uz ocenu da je zadovoljan onim što je zatekao.

Razgovarao je i sa radnicima koji su mu poručili da posao nije težak, da se brzo uči i da im znači, jer tako obezbeđuju egzistenciju za svoje porodice. Premijera je pred fabričkom halom dočekalo više od 1.500 građana kojima je poručio da će Vlada Srbije sa četiri miliona evra finansirati izgradnju novog gradskog kolektora, a da će još oko 400.000 evra izdvojiti za uređenje fasada centra grada.

- Veoma brzo na veća primanja mogu da računaju penzioneri i zaposleni u javnom sektoru - učitelji, policajci, vojnici i svi ostali. Biće povećanje i to ne beznačajno - rekao je premijer Vučić koji je obišao i gazdinstavo leskovačkog povrtara Ivana Kostića iz Gornjeg Krajinca.

U fabrici građevinskog materijala "Mladost" menadžment mu je takođe najavio širenje proizvodnje i dalja ulaganja.

- Kupili su PIK Aleksinac. Napravili hladnjaču, sušaru i radiće na preradi voća i povrća - objasnio je premijer Vučić.

NEPISMENI

Vučić je izjavio da ni pojedini ministri i potpredsednici Vlade nisu razumeli suštinu kredita od oko milijardu dolara koji ćemo uzeti od Fonda za razvoj Abu Dabija, a da taj potez kritikuju samo nepismeni, jer se radi o sredstvima dobijenim po najpovoljnijim uslovima. Biće korišćena za restrukturiranje duga, sprečavanje gubitaka na kursnim razlikama...

PRITISAK I ŠEĆER

TOKOM obraćanja novinarima premijer Srbije Aleksandar Vučić je tražio vodu, a kada je dobio flašicu prokomentarisao je da mu se usta suše zbog pritiska i šećera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Velibor Kekić

18.10.2016. 14:01

Sada je se premijer uverio da ništa od onoga nije tačno što su poneki mediji pisalida su uslovi za rad u ovoj fabrici ne podnošljivi.

Anastas Jovanovic

18.10.2016. 14:08

I u Juri i u Leoniju se sklapaju kablovski setovi koji su premazani nervno paralitickim otrovom protiv glodara ,da ih ne bi u kolima kidali. Posledica u roku od tri meseca mnogi koji su tu radili dobijaju delimicnu paralizu ruku, po par godina idu na rehabilitaciju i ne uspevaju da se povrate, mnogi su dobili trajne alergije i karcinome i napustaju brzo te firme. Njih je ministarstvo zdravlja proteralo iz Poljske i jos nekih zemalja upravo zbog stetnosti za zdravlje radnika!Doveo ih je Dinkic!!!

SMOKI

18.10.2016. 14:15

MUKA mi je od ove farse.Sta je sa najbitnijim stvarima ? KOSOVO???? Jesmo li ga priznali ili nismo? Hocemo li izdati Rusiju ili necemo? Dokle ce MMF komandovati nasim zivotima? Nemojte nas zaludjivati. NIJE nam najbitniji put prema Pristini i Albaniji. IMA mnogo drugih BITNIJIH stvari. ODMAH na dnevni red KOSOVO. Ko od terorista OVK trba da odgovara? Sta ima Albanski premijer sa pitanjem pokrajine Kosovo?

Dagmar

18.10.2016. 14:23

Sve je to lepo ali brate gde su zene ???? Jos uvek po starom gde su zene direktori . gde su zene na vodecem mestu ?

Даца

18.10.2016. 14:43

Како то, нигде није видео? Па је л' им скидао гаће, пелене се не носе на лактовима?

Светлана

18.10.2016. 14:46

Аца се "примио", па проверава ко носи памперс! А то је био само црни хумор на рачун забране одласка у WC!

Dobrica

18.10.2016. 15:50

"Nigde nisam video čuvene pelene o kojima su svi pisali". Pa zar premijer misli da će mu neko od radnika pokazati šta nosi kao donji veš. A i da je video rekao bi da su to dobili od poslodavca radi samih njih iz higijenskih razloga. Zašto premijer nije se interesovao da li u fabrici postoji neki sindikat koji bi se brunuo o pravima radnika kao što postoje nazapadu kod njegovih prijatelja.

rasa zapadnjak

18.10.2016. 19:26

Gospodo ja radim na zapadu vise od 20 god radim osam sati bez prestanka samo pola sata pauza.U WC se moze.

alfa...!

19.10.2016. 05:37

U komentarima samo pelene,o pelenama i sa pelenama,zar nemate pametnijeg posla,dokoni ljudi,srpska posla...................