Vučić: Sprovešćemo program MMF-a

Beta

28. 07. 2016. u 12:45

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u da će sprovođenje programa Međunardonog monetranig fonda biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade

Вучић: Спровешћемо програм ММФ-а

Susret dve delegacije

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u da će sprovođenje programa Međunardonog monetranig fonda (MMF) biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima te finansijske institucije.

Vučić je u Vladi Srbije razgovarao sa novim šefom kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje tu dužnost.

Zahvalio je Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka.

"Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije", rekao je Vučić.

Kako je saopšteno, Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam odsto na dva odsto BDP i da je "impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna".

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sebastijan Sosa je zahvalio Vučiću na posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Srbije i saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu, navodi se saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

jovan Ilić

28.07.2016. 16:09

Nije MMF klasilna banka koja samo juri profit i kamatu, to je program za ekonomski uspeh i stabilnost države.

Fridomn

28.07.2016. 16:26

A program je da prodamo EPS i Telekom,pa da otvorimo još 20 šoping centara i da trošimo onih 200€ koje smo zaradili kod stranih investitora.

Komentator

28.07.2016. 16:34

Pre nego što da ovakve izjave premijer bi mogao da se informiše koja je to država u svetu sprovela program MMF i usrećila se nakon toga. Saznao bi: nijedna. Naprotiv. Sve države koje su sprovodile programe MMF postale su dužnički robovi. Saznao bi takođe da države koje su odbile MMF (Poljska, Kina...) postale su ekonomske sile, a neke manje su uništene ratovima i sukobima upravo zato jer su odbile MMF.

Žarko

28.07.2016. 16:55

Podrška MMF-a na razvojnom putu Srbije je neophodna da bi se što bolje sprovele reforme ,stoga se nadamo da će i u naradnom periodiu biti dobra saradnja i finansijska podrška.

Mladen

28.07.2016. 17:01

Pakazalo se da su teske mere koje smo sproveli ipak dale dobre rezultate i sad samo treba nastaviti tim putem!

Teske mere

28.07.2016. 17:36

Svakako da gode priznanja koja premijeru i Vladi stizu sa ovako visokog i ekonomsko-finansijski najmerodavnijeg mesta u svetu, pogotovo kada su znamo da su dobri rezlutati postignuti doslednom primenom teskih i nepopularnih ekonomskih mera.

da

29.07.2016. 08:14

@vlada - sprovodjenje tog programa osigurace finansijski zivot svih dzabolebarosa zaposlenih u javnom sektoru i administraciji.Te pare nece da vracju isti nego oni koji proizvode i koji izvoze i koji privredjuju.Da li je to normalno da se iz neprestanih kredita finansira potrosnja, ne nije i to se radi samo u slucajevima kada zelite neku drzavu da unistite.Zasto nema zdrave pameti u Srbiji takodje je pitanje svi pitanja, i zasto mislimo da tako treba, takodje nema objasnjenja.

Igor

28.07.2016. 19:05

Ispunjavanje obaveza prema MMF je od najveceg znacaja za Srbiju jer samo tako standard gradjana moze da se podize.

Tirion

28.07.2016. 23:57

Dobili smo pozitivno misljnenje i pohvale ljudi iz MMF-a. To je znak da idemo dobrim pravcem i da tako trebamo i da nastavimo. Samo napred!