Vučić: Vlada će pomoći domaćim firmama

M. L. J.

13. 07. 2016. u 13:07

Вучић: Влада ће помоћи домаћим фирмама
U Aranđelovcu danas Otvorena nova moderna fabrika stiropora srpske porodične kompanije "Bekament" koja radi 24 godine. U postrojenje uloženo četiri miliona evra, država dala 500.000

KOMPANIJA "Bekament" otvorila je danas novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora u oviru svog kompleksa u Aranđelovcu. U pogon je uloženo četiri miliona evra, a pored postojećih 300 radnika, posao će dobiti 70 novih. Godišnji kapacitet proizvodnje u novoj fabrici biće 500.000 kubika.

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić otvorio je juče fabriku u Aranđelovcu i rekao da je Vlada uložila 500.000 evra da pomogne kompaniji "Bekament" i da im je taj novac na raspolaganju, kao i da je preuzela obavezu da završi tri kilometra puta u okolini Aranđelovca.

- "Bekament" je kamen srpske ekonomije i kamen srpske budućnosti - poručio je Vučić. - Ova firma uvek na vreme isplaćuje plate radnicima i uvek imati pomoć Vlade, kao i druge domaće firme koje posluju na isti način. Srećan sam i ponosan jer je reč o srpskoj porodičnoj kompaniji, koja je počela da radi pre 24 godine.

Vučić je u razgovoru s radnicima rekao da će država pomoći koliko može domaćim fabrikama jer te firme državi plaćaju poreze i doprinose i obezbeđuju nova radna mesta.

- Zahvaljujući ovakvim fabrikama država ima više sredstava za škole, bolnice - rekao je Vučić. - U narednom periodu na tenderima ćemo davati prednost domaćim firmama, ukoliko ponude iste uslove kao strane firme.

Svi proizvodi "Bekamenta" poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU i planirano je da se građevinski stiropor koji će se proizvoditi u novoj fabrici plasira na domaće, ali i na tržišta država regiona.

- "Bekament" će sa građevinskim stiroporom u ponudi postati jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu - rekao je Dejan Čolović, generalni direktor "Bekamenta". - Sada u potpunosti zaokružujemo proces proizvodnje od osnovih sirovina do finalnih proizvoda.

Kompanija za 2017. godinu planira još jednu investiciju u vrednosti od 10 miliona evra. Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250.000 tona.


BOLjI EKONOMSKI ODNOSI

- JURIMO, trčimo za boljim ekonomskim odnosima sa SAD, ali i sa Rusijom - kazao je mandatar za sastav nove vlade. - Važni su i ekonomski odnosi sa regionom, za koje je pre svega zaslužna stabilna regionalna politika. Pogledajte samo "Bekament". Oni izvoze i u Hrvatsku, Mađarsku, Austriju. Imaju izvoz od pet miliona evra u Hrvatsku. Za porodičnu kompaniju, znate li šta je to da toliko svoje robe izveze u Hrvatsku.


RAST BDP

SRBIJA će u prvih šest meseci imati najveću stopu rasta BDP u celom regionu i biće u prve četiri države u Evropi, rekao je juče predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi ćemo u narednih nekoliko dana imati zvanične rezultate rasta svih ekonomija u Evropi. Zvanične procene MMF za Srbiju za 2016. godinu bile su da ćemo imati rast, ali da će biti najniži u regionu, a kako danas stvari stoje Srbija će u prvih šest meseci imati najveću stopu rasta BDP u celom regionu - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Martinovic Bernard

13.07.2016. 14:15

Jao Vučiću ohladi i prekini da nas lažeš dosta je bilo. Ako imaš malo karaktera skloni se sa političke scene i pusti profesionalce da rade svoj posao

gagi

13.07.2016. 14:24

Poznate izlizane i lazne izjave, najveci, najbolji, najvise, nikad do sada.....smesno do bola. Pa onda opet, ima ce , bi ce, do ci ce...Da li neko veruje u ovo?

dragan

13.07.2016. 14:50

Cisto msumnjam da i on sam veruje da je toliki BDP moguc, ali sam siguran da ima budala koji u to veruju.

Деки

13.07.2016. 15:08

Cime mogu da pomognu i odakle! Seljake unistavaju polako ali sigurno.Cena prasadi nikad niza nije bila140 din. za kg zive vage. Mleko ista prica. Hrana za stoku nikad skuplja. Nikako mi nije jasno o cemu ovi nasi monopolisti pricaju.

GDP

13.07.2016. 15:17

Svaka cast crncima sirom sveta ali zahvaljujuci merama vlade mi cemo biti narod sa najvecim po glavi stanovnika.

stalker

13.07.2016. 15:20

Ja bih voleo da tako bude , ali su nam do sada obećanja bila preko glave . A i narod lepo kaže ,prvo skoči pakaži hop !

DW

14.07.2016. 16:03

Najbolja pomoć je smanjenje poreza i doprinosa. Usput, sa ovolikim BDP-om (37 milijardi $) ni rast od 10% nije dovoljan da stignemo recimo Hrvatsku koja ima BDP od 52 milijarde $, a pritom manje stanovnika.

Rouz

14.07.2016. 19:23

Slažem se da treba pomagati domaće firme, i uticati na njihov razvoj i dalje širenje, i samim tim na otvaranje novih radnih mesta.

Piglet

14.07.2016. 19:27

Samo neka se otvaraju nova radna mesta, i zapošljava narod, to je ono što nama treba.