Odustali od Brezovice!

J. Su.

17. 06. 2016. u 17:19

Одустали од Брезовице!

Ski-centar na Brezovici, Foto I.Marinković

Propao projekat vlasti u Prištini za razvoj ski-centra kod Štrpca. Pismo Marka Đurića stranim investitorima uticalo na ishod

PROJEKT vlasti u Prištini za razvoj Brezovice - propao je! Kako "Novosti" saznaju, među razlozima da ne bude potpisan ugovor sa inostranim konzorcijumom, koji čine dve francuske i po jedna turska i italijanska firma, jeste pismo koje je na njihove adrese poslao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je, početkom juna, ova preduzeća obavestio da su vlasnici Brezovice preduzeća iz Srbije i da samo sa njima može da se pregovara. Đurić im je poručio i da će Republika Srbija štititi imovinu svojih preduzeća i svojih građana. Srbija jeste za to da se pronađe strateški partner, koji će da investira u ovaj ski-centar, ali da se pregovara sa vlasnicima, a ne onima koji žele da uzurpiraju srpsku zemlju.

Mediji u Prištini preneli su u petak zvanično saopštenje o projektu za razvoj Brezovice, u kojem se potvrđuje da francuski konzorcijum nije stigao da obezbedi finansijska sredstva za realizaciju prve faze projekta, u vrednosti od 500.000 evra. Kako kažu, iako je trenutni proces prekinut, oni će nastaviti da rade na projektu razvoja Brezovice, jer je to od strateškog značaja za Kosovo i Metohiju.

Srbija je pokrenula brojne postupke pred sudovima privremenih institucija na KiM, a francuskom konzorcijumu dostavljeno je i pismo o arbitraži.


"SKIJALIŠTA"

OVA faza samo potvrđuje stav "Skijališta Srbije" o statusu Ski-centra Brezovica, a to je da je on deo imovine Republike Srbije, rekao je za "Novosti" Dejan Ljevnaić, direktor "Skijališta Srbije". Do sada je, kako kaže, u revitalizaciju ski-centra uloženo više od 1,6 miliona evra, a modernizacija će biti nastavljena.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Видим, сви визионари.

18.06.2016. 10:30

Када би само знао друже колико су мојих "не објавили", не би ми веровао. Добро, а шта ћемо са осталим отетим инфраструктурним и људским. Шта ћемо са језером Газиводе и многим другим проблемима, на којима држава ћути?