OČEKUJEM da će prosečne plate, koje su sada premašile 400 evra, u mandatu nove vlade dostići 500 evra. Srbija je jedna od perspektivnijih evropskih zemalja koju čeka bolja budućnost, obećao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Premijer je posebno naglasio da su građani najzaslužniji što je Srbija uprkos merama štednje uspela da obezbedi rast koji će ove godine, po novoj proceni MMF-a, iznositi 2,5 odsto umesto ranije predviđenih 1,8 odsto.

- Nisu mi verovali kada sam to najavljivao, ali valjda će verovati MMF-u. Imaćemo možda i veći rast od 2,5 odsto, treba nam samo jedna kiša oko 25. jula da bude dobar kukuruz. U septembru i oktobru ćemo sa MMF-om pokrenuti i pitanje plata i penzija. Ako budemo imali snage da nastavimo reforme do kraja, Srbija će biti u udžbenicima kao neko ko je sa najboljim rezultatom prošao kroz program MMF-a.


57 KOMPANIJA

TRENUTNO pregovaramo sa 57 kompanija koje žele da investiraju u Srbiji, rekao je danas premijer Vučić, naglašavajući da je razgovarao sa predstavnicima kompanije "Boš" o budućim planovima.

On je naveo da se u Srbiji povećava broj investicija, a da je po broju radnih mesta koje su strane investicije generisale Srbija druga u Evropi, posle Mađarske.