LjUBLjANSKI hotel "Interkontinental" izdigao se iznad temelja. Iako je izgradnja počela 24. decembra, do sada su urađena četiri sprata pod zemljom i jedan iznad. "Delta holding" u ovaj objekat investira više od 45 miliona evra, a hotel će poslovati pod menadžmentom "Interkontinental" grupe.

- Napravili smo četiri sprata pod zemljom, gde će se nalaziti garaža i sala za sastanke - kaže Živorad Vasić, prvi čovek hotela "Kraun plaza" u Beogradu i direktor Projekta hoteli. - Sada će dinamika građevinskih radova biti jedan sprat za nedelju dana. Planirano je da svi radovi budu gotovi do maja 2017. godine i onda je potrebno oko dva meseca da se hotel operativno postavi i otvori.

Hotel "Interkontinental", kada bude bio izgrađen, biće najviša zgrada u Ljubljani i imaće 24 sprata. Na poslednjem spratu nalaziće se italijanski restoran, odakle će se pružati pogled na čitav grad i na Triglav.

- Za restoran smo angažovali čuvenog italijanskog kuvara Alfreda Rusoa, koji bi trebalo da napravi prvi "Mišelin" restoran u Ljubljani - ističe Vasić. - Hotel će imati 165 soba, koje će imati više od 35 metara kvadratnih. Biće i svečana sala koja će moći da primi 400 zvanica. U septembru će biti raspisan i konkurs za 200 ljudi koji će raditi u hotelu.