Vučić: Penzioneri će živeti pristojnije

Tanjug

ponedeljak, 25. 05. 2015. u 13:12

Вучић: Пензионери ће живети пристојније

Otvaranje Sajma

Tokom dva dana sajma, posetioci će moći da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i popuste
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas "Sajam za treće doba 55+" i poručio da će pre kraja godine penzije biti povećane, te da će penzioneri u godinama pred nama živeti pristojno.

"Znate da teško dajem obećanja, ali povećaćemo penzije, živećete nešto lakše nego danas", rekao je Vučić i dodao da je uveren da će penzioneri u godinama pred nama moći da žive pristojno, ne bogato, ali da će moći da pomognu svojoj deci i unučicima.

Od vlade će, rekao je, nailaziti na poštovanje zbog onoga što su nekad radili, što rade danas, što vole Srbiju i što svi od njih mogu mnogo da nauče.

Vučić je rekao da vlada oseća ogromnu zahvalnost prema penzionerima jer su podržali teške mere ne misleći na sebe, već na buduće generacije.

"Kad se donose teške mere i kad nije lako vi ste ti od kojih mozemo da vidimo kako vam nije teško i kad treba da razumete, kad se žrvtujete za generacije koje dolaze, vi nikad ne kukate, dobro znate šta je država i voleo bih kad bismo i mi to mogli da naučimo od vas", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će se država postarati da povrati stari sjaj bar u delu onoga što su penzioneri napravili u prethodnom periodu.

Ove godine će, kaže, prvi put biti povećan broj penzionera koji će o trošku države ići u banje, te da će ih biti 11.500, kao i da će do kraja godine biti izgrađeni dnevni klubovi za penzionere u Rakovici, Zvezdari i Zemunu.

"Nikad neću zaboraviti vreme kad nije bilo tako lako ili nije se video izlaz tako blizu kao što se danas vidi, a kad ste vi bez rezerve to umeli da podržite zato što niste bili sebični i mislili na sebe već na one koji dolaze posle vas", rekao je Vučić.

Otvaranju Sajma je prisustvovao i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i grdonacelnik Siniša Mali.

Sajam se održava drugi put u organizaciji specijalizovanog magazina "Penzija", uz podršku Gerontološkog centra Beograd.

Na sajmu će se predstaviti državne i gradske institucije, udruženja, medicinske ustanove, domaće i strane kompanije koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

Tokom dva dana sajma, posetioci će moći da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i popuste, uz kulturni i edukativni program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Јован Драгићевић

25.05.2015. 13:33

Управо су домови пензионера оно што нам највише недостаје. Пензионери су приоритет за будућност ове земље. Наравно, да деца могу гласати можда би се изградио и неки вртић, или реновирала Тиршова. Само напред.

cane

26.05.2015. 12:42

Molim predsednika vlade da kaze jasno DALI ĆE PENZIJE BITI VRAĆENE NA STARO ILI ĆE BITI POVEĆANJA OD 5% svima solodarno i genijalno !