BEOGRAD - Ruski investitori zainteresovani su za privatiziciju PKB-a, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji veruje da je taj poljoprivredni kombinat interesantan i za investitore iz drugih zemalja.

Mali je u izjavi Tanjugu rekao da je prošle godine, kada su uvedene sankcije EU prema Rusiji, ta zemlja izrazila zainteresovanost da kupuje što više proizvoda iz Srbije, posebno poljoprivrednih i prehrambenih.

"To su aktivnosti koje teku već nekoliko meseci unazad, a s obzirom da je PKB u procesu privatizacije, oni su izrazili zainteresovanost da učestvuju u tom procesu kako bi sebi stvorili bazu za izvoz, ne samo poljoprivrednih, nego i mlečnih proizvoda u Rusiju", rekao je Mali.

On je podsetio da se krenulo sa privatizacijom PKB-a i da očekuje da će do polovine godine biti raspisan javni poziv za potencijalne investitore, a u međuvremenu se radi na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa.

"Mislim da će PKB, bar taj poljoprivredni deo, biti interesantan za veći broj investitora, a ne samo za investitore iz Rusije", zaključio je Mali.