Bajatović:Imamo strateškog partnera za Azotaru

Tanjug

12. 03. 2014. u 11:34

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da strateški partner mora da bude iz te branše, kao i da garantuje specijalne cene u isporukama gasa odnosno jeftiniji gas

PANČEVO - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, izjavio je danas da postoji zainteresovani strateški partner za azotaru u Pančevu i da bi ukoliko se nova vlada složi, sa njim do septembra mogao da bude potpisan ugovor.
"Ja bih igrao na ruskog partnera ali ako se neko u datim uslovima pojavi kao bolji, svaka čast", rekao je Bajatović novinarima u Azotari Pančevo, ne želeci da precizira o kojoj je kompaniji reč.
Bajatović je rekao da su za Azotaru bili ranije zaintesovani investitori iz Egipta, kao i pojedini fondovi ne precizirajuci iz kojih zemalja, a mediji su ranije špekulisali da bi Gasprom mogao da bude taj strateški partner.
Bajatović je istakao da strateški partner mora da bude iz te branše, kao i da garantuje specijalne cene u isporukama gasa odnosno jeftiniji gas. Bajatović je rekao, da Azotara od 1. januara ove godine dobija gas od svog upravljača - Srbijagasa i da je zbog "neodgovornosti pojedinih državnih službenika" propao aražman sa Rusima od kojih je Azotara dobijala gas po nižim cenama.
Generalni direktor Srbijagasa je kazao da je za Azotaru neophodan strateški partner zbog planiranih neophodnih remonta i investicija. Prema njegovim rečima, ukoliko Azotara ne dobije strateškog partnera mogla bi da ode u stečaj.
HIP Azotara je najveća domaća fabrika domaćeg đubriva i jedina u Srbiji u kojoj se proizvodi amonijak. Nakon neuspešne privatizacije koja je sprovedena u saradnji sa firmama iz Litvanije, Javno preduzeće Srbijagas je od 2009. godine postalo njen većinski vlasnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Kosta Petković

12.03.2014. 17:28

Ma biće sve u redu, Bajatoviću. Nije u zatvoru baš tako kako se priča...

Dušica Malivuk

12.03.2014. 17:33

Ne pomaže dodatno angažovanje, ako do sada nemaju o vama dosije debeo kao enciklopedija, onda nemaju ništa.

Dr. Kostić

12.03.2014. 17:34

Kasno je sada za strateške partnere. Ako ih do sada niste našli , nemojte ni da ih tražite. Nemate više vremena.

Liman

12.03.2014. 20:31

Potrošači Srbijagasu trenutno duguju oko 900 miliona evra, dok su istovremeno ukupna zaduženja tog javnog preduzeća dostigla 1 milijardu , ako tome dodamo i dugovanja toplana od preko 200 miliona i otpisan dug nekim drzavnim preduzecima od 100 milona to preduzece ne posluje u minusu. Treba se osloniti na Rusiju jel nam je to trenutno jedina sansa.

Pitam se pitam

12.03.2014. 21:01

hm, ja da sam radnik nekog propalog preduzeca ne bih se bunio da mu on bude menadzer, ocigledno covek zna kako osposobiti jedno posrnulo preduzece

Dule Los Angeles

13.03.2014. 16:56

Da to nije mozda onaj udbas koji ti je ispred nosa(ili sa tvojim odobrenjem)prodao pola fabrike za 15 miliona dolara,a pare pojela maca?Kako se on bese zvase? Secate li se gospodine?