Krstić: Budžet Srbije može i bez Svetske banke

S. M.

23. 01. 2014. u 21:01

Budžet Srbije neće biti ugrožen čak i da Svetska banka ne odobri najavljeni kredit od 250 miliona dolara

Budžet Srbije neće biti ugrožen čak i da Svetska banka ne odobri najavljeni kredit od 250 miliona dolara - tvrde u Ministarstvu finansija. Bilo bi dobro, kako navode u Ministarstvu, da dobijemo ovaj kredit, ali i ukoliko se to ne desi budžet nije ugrožen, jer likvidnost državne kase ne zavisi od tog kredita. Zasada je samo pomeren datum odlučivanja o kreditu Svetske banke jer Skupština Srbije nije zasedala i usvojila nove zakone o privatizaciji i stečaju, što je bio uslov da ta finansijska institucija odobri pozajmicu Srbiji od 250 miliona dolara.

O kreditu Srbiji, kako je rečeno u kancelariji Svetske banke u Beogradu, neće se odlučivati 27. februara, kao što je bilo planirano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miki Zemun

23.01.2014. 22:48

Ne vezano direktno za temu (indirektno je sve povezano sa svim).Izracunao sam da kada bi se sabrala mesecna primanja stotinak najbogatijih na planeti, to bi bilo dovoljno da svako punoletno lice na Zemlji ima oko 300 evra mesecno kada bi se raspodelilo. Ali nece oni da dele sa drugima. Oni vole samo sebe i svoje pare. Imate Gugl pa izracunajte i sami...

murta-k

24.01.2014. 11:56

G. Krsticu nadam se da ste i Vi na studiju ucili da je "drzava=majdan", pitanje je samo organizacije i provodenja zakona i Ustava? Zasto ne progovorite o tome, da li vas neko sprecava,nemocni ste ili...Da li ste i Vi samo jedan iz rezima koji politikantski prodaje maglu, nemocni ili, ili ostavka kao moralni cin!?

Dragan

26.01.2014. 09:55

Odlično ako neće biti ugrožen budžet-onda nemojte da uzimate taj kredit i dodatno nas sve zadužujete.Samo čovek bez kredita je slobodan čovek.Sažaljevam svakog privatno ko ima obavezu prema banci.Isto je i sa državom.Ako nisi sposoban od svojih prihoda da se izdržavaš-onda ne treba ni da se zadužuješ.