Kondić na čelu Jata

T. S.

utorak, 10. 09. 2013. u 21:38

Кондић на челу Јата
Skupština „Jat ervejza“ razrešiće u sredu Velibora Vukašinovića sa funkcije v. d. generalnog direktora srpske nacionalne avio-kompanije
SKUPŠTINA „Jat ervejza“ razrešiće u sredu Velibora Vukašinovića sa funkcije v. d. generalnog direktora srpske nacionalne avio-kompanije. Za prvog čoveka „Jata“, kako je i najavljeno, biće imenovan Dane Kondić. Ovo kadrovsko rešenje Skupštini „Jata“ predložila je Vlada Srbije na sednici u utorak.

Posle saglasnosti Komisije za zaštitu konkurencije na transakciju kojom „Etihad“ sa 49 odsto postaje suvlasnik srpskog prevoznika, stekli su se uslovi za primenu sporazuma o strateškom partnerstvu „Jata“ i avio-kompanije iz Abu Dabija. Uz Kondića biće izabran i kompletan novi menadžment. U narednom periodu „Jat ervejz“ će promeniti ime u „Er Srbija“, a prvi „erbasovi“ koji od 27. oktobra stižu u flotu, već se farbaju u nove boje srpske avio-kompanije.

Inače, Dane Kondić, rođen je u Australiji i ima dvojno, australijsko i srpsko državljanstvo. Kondić je radio u vodećim svetskim avio-kompanijama i ima 20 godina iskustva u avio-industriji i turizmu. Krajem devedesetih bio je menadžer razvoja poslovanja u australijskoj kompaniji „Kvantas“ i šef globalne prodaje u „Malezija erlajns“. Bio je i na visokim menadžerskim pozicijama kompanija koje se bave turizmom - „Kuoni travel“ i „Abakus internešenal“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije