Otvorena prva fabrika Grundfosa u Srbiji

S. K. - B. Ca.

29. 05. 2013. u 14:50

Danski proizvođač cirkulatornih pumpi u sredu je u Inđiji otvorio novu fabriku. Nikolić: Atraktivni ulagačima

DANSKI „Grundfos“, svetski proizvođač cirkulatornih pumpi, u sredu je u industrijskoj zoni u Inđiji otvorio novu fabriku pumpi, sagrađenu na 25.000 kvadratnih metara. „Grundfos“ je u izgradnju fabrike u Inđiji uložio 50 miliona evra, a očekuju da će do kraja 2014. povećati broj zaposlenih sa 150 na 350.

Novu fabriku koja je izgrađena za rekordnih 10 meseci, svečano je otvorio Tomislav Nikolić, predsednik Srbije.

- Odluka ovako uspešne kompanije da otvori fabriku u Srbiji, svedoči da smo postali destinacija atraktivna za investitore - rekao je predsednik Nikolić. - Posle promena koje su se dogodile pre godinu dana, redifinisani su strateški ciljevi zemlje i sada se maksimalno ulažu svi napori da se spoji stabilno i predivno makroekonomsko okruženje, na kojem će ista pravila važiti za sve. Privreda više nije servis političara, već su političari dužni da podrže i omoguće razvoj privrede.

Karsten Bjerg, predsednik „Grundfos grupe“, istakao je da otvaranje fabrike u Inđiji predstavlja istorijski dan za „Grundfos“, jer za tu kompaniju globalizacija proizvodnje je prioritet, a Srbija predstavlja idealnu lokaciju za novu fabriku.

Džim Toft Nilsen, generalni direktor „Grundfos Srbija“, dodao je da su predstavljene prve četiri proizvodne linije u fabrici, i da je to odličan početak za „Grundfos“ u Srbiji, koji ne bi bio moguć bez podrške srpske vlade, SIEPA, kao i Vlade Vojvodine.

- Mi imamo planove i prostor za izgradnju još dve fabrike u Inđiji, što se uklapa u dugoročne razvojne projekte „Grundfos grupe“ - rekao je Nilsen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije