Priština nelegalno prodala kosovski Telekom i PTT

D. ZEČEVIĆ

17. 04. 2013. u 20:45

Kancelarija za Ki M Vlade Srbije saopštila je da prodaja 70 odsto „Telekoma“ i PTT-a na Kosovu nije legalna, jer su ti objekti u celosti u vlasništvu „Telekoma Srbija“ i PTT Srbije

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je u sredu da prodaja 70 odsto „Telekoma“ i PTT-a na Kosovu nije legalna, jer su ti objekti u celosti u vlasništvu „Telekoma Srbija“ i PTT Srbije.

Vlada Kosova prodala je pre dva dana 75 odsto akcija „Pošte i Telekoma Kosova“ (PTK) za 277 miliona evra konzorcijumu koji čine nemački „Aos kapital“ i britanski „Najafi kompani“.

- Prodaju ovih firmi čiju imovinu u celosti čine objekti koji su u vlasništvu „Telekoma AD“ Srbija i PTT Srbija, izvršio je onaj koji nije vlasnik bez ikakve saglasnosti, ovlašćenja i učešća u postupku prodaje stvarnih vlasnika i time obmanuo kupce o stvarnoj vlasničkoj strukturi „Telekoma i Pošte Kosova“ - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i napominje da će o ovoj nelegalnoj uzurpaciji srpske imovine obavestiti međunarodnu javnost.

U Kancelariji za KiM u Gračanici, opominju da je sva privatizacija na KiM sprovođena bez prethodnog utvrđivanja vlasništva i suprotno Rezoluciji 1244 SBUN, odnosno da je srpska preduzeća i drugu imovinu počela protivpravno da prodaje tzv. Kosovska agencija za privatizaciju formirana 2003. godine.

- Ova agencija dosad je privatizovala blizu 1.500 preduzeća čijom je prodajom prisvojila više od milijardu i po dolara dok je vrednost prodatih nepokretnosti daleko veća - ističe Branimir Stojanović, šef Biroa Kancelarije za KiM. Da na Kosmetu za Srbe ne postoji pravo ni na privatno vlasništvo i da se privatizacija sprovodi isključivo za Albance, pokazuje i podatak da oko 40.000 srpskih zahteva za povraćaj imovine i naknadu štete uzalud čeka na odgovor...

VREDNA IMOVINA

Na osnovu postojeće dokumentacije imovina na koju država Srbija polaže pravo na Kosmetu vredi više do 220 milijardi dolara a samo imovina proteranih Srba premašuje četiri milijarde. Osim velikog broja nepokretnosti na Kosmetu, više od 1,4 miliona kvadratnih metara službenog prostora, 145.000 kvadrata poslovnih i 25.000 kvadrata stambenih zgrada, u državnom vlasništvu Srbije nalazi se i oko 580.000 hektara poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Srki

17.04.2013. 20:59

Otimacina! Zapad, koji govori o nekakvoj demokratiji i postovanju prava otima bez obzira na rezoluciju UN.

Domacin u svojoj kuci

17.04.2013. 21:26

Telekom i posta su srpski a siptari prodali iako nije njihovo vlasnistvo oni se na Kosovu bas udomacili kao da je 1 kroz 1 njihovo. Kosovo nije niti ce ikada biti njihovo dok je Srba i Srbije. Po pitanju ovog slucaja se mozemo svima pa i bogu zalit niko zalbu uvaziti nece, zato bolje da im cene za struju telekomunikacije i postarinu podebljamo dobro pa uvedemo dnevne restrikcije. Pa onda da vidimo ko je vlasnik i cije je sta.

Goran

17.04.2013. 21:30

Tacijeve "institucije" deluju kao klasicna banda: otimaju i prodaju tudje, ubijaju, pale, ruse, ... Tolika konscentracija kriminala na tako malom prostoru i uz punu podrsku EU ukazuju na potpuni sumrak evropske civilizacije.

konculi

18.04.2013. 09:02

svaki ima pravo da proda svoje za razliku ovija malih vampircica sto ovde komentarisu R KOSOVO bio i ostao onima koji na nju zive a onisu Albanski narod i manjine kao stosu ruski cigani turci goranci romi egiptani a srbe u Kosovo nema jer onisu napustili ko okupatori stosu bili u 99 i svaki ima pravo da proda svoju njivu i kraj price!

Kubura

18.04.2013. 10:09

@konculi - Ti njivu svoju prodavaj ali imovinu republike srbije ne mozes! To je drzava izgradila nisi ti menadzeru stocnog fonda!

dzoni bg

18.04.2013. 16:31

@konculi - koliko je ulagano u vas nerazvijene, najmanje je tvoje tj vase,mr konculi