Pilići za Evropu

J. JOVANOVIĆ

sreda, 07. 07. 2010. u 20:54

Пилићи за Европу
”Vindija” iz Plandišta prva dobila sertifikat za izvoz živinskog mesa i prerađevina u EU. Za godinu dana zadovoljeni strogi evropski propisi

ŽIVINSKA industrija “Cekin - Vindija” d.o.o. iz Plandišta, prva je u svojoj branši u Srbiji uskladila proizvodnju sa veterinarsko-sanitarnim propisima Evropske unije i dobila izvozni kontrolni broj, koji omogućava nesmetan izvoz živinskog mesa i prerađevina na tržište EU.

Samo godinu dana otkako je poslovni sistem “Vindija” iz Hrvatske kupio propalu plandištansku fabriku živinskog mesa “Planima”, u čije je preuređenje i modernizaciju pogona uloženo preko 12 miliona evra, zadovoljeni su strogi evropski propisi za proizvodnju hrane.

- Tokom modernizacije industrije mesa u Plandištu izgrađeni su sofisticirani higijensko-sanitarni koridori, ugrađene najsavremenije linije za rasecanje i pakovanje mesa živine i najmodernija oprema za proizvodnju prerađevina od živinskog mesa, a sve u sklopu standarda HACCP - piše u saopštenju “Vindije”.

“Cekin - Vindija” d.o.o. zapošljava oko 160 radnika, uglavnom lokalnih stanovnika, a pogon u Plandištu godišnje proizvede oko 3.000 tona živinskih proizvoda. Najveća hrvatska prehrambena industrija u Srbiji proizvodi 61 proizvod, kojima se sada otvorilo tržište Zapadne Evrope, ali i SAD.

MODERNIZACIJA

“VINDIJA” je do sada u modernizaciju farmi i industrije mesa u Srbiji, moderna skladišta i specijalna distributivna vozila uložila više od 22,5 miliona evra. Investicije se nastavljaju i trenutno se na području Ruklade gradi jedna od najmodernijih farmi za tov živine u svetu, kapaciteta 320.000 pilića.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije