Bela reka čeka obnovu, jer vožnja njome nije bezbedna

M. N.

sreda, 25. 10. 2017. u 13:02

Бела река чека обнову, јер вожња њоме није безбедна

Foto Infokop

Najduža žičara na Kopaoniku ove zime posle više od tri decenije neće raditi

IZGRAĐENA je pre više od 30 godina i sada joj je potrebna kompletna obnova. Najduža žičara na Kopaoniku "Bela reka" 1 i 2, ukupne dužine više od tri kilometra, koja turistički centar na vrhu planine "prečicom" povezuje sa 12 kilometara udaljenim Brzećem, ove zime neće raditi, jer nije bezbedna za prevoz velikog broja skijaša.

PROČITAJTE JOŠ: Prazne vile u Brzeću

Svesni značaja "Bele reke", u "Skijalištima Srbije" pripremaju njenu ozbiljniju rekonstrukciju, a razmišlja se i o izgradnji potpuno nove žičare koja bi išla delimično izmenjenom trasom od sadašnje, za koju opciju će se odlučiti zavisiće od struke, ali i od sredstava. Zbog ogromne koncentracije hotela, kuća i vikendica (oko 2.500 objekata) u naselju Treska na drugoj strani Kopaonika, duž puta prema Rudnici, u planu je i povezivanje i ovog dela planine modernim žičarama sa hotelima i skijalištima podno Pančićevog vrha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ljubitelj skijanja

25.10.2017. 15:08

Zatvoreno do daljnjeg, pa Kostić može da izdaje sobe za 1.500e noćenje, a da mu ne smetaju skijaši koji su došli da uživaju u planini i skijanju. Smeštaj u Brzeću je 1500 din sa doručkom u sezoni, a na Kopaoniku je 15000 din, pa je to moralo da se uništi.

sasa

25.10.2017. 16:04

iskreno ona za 30 godina nema 6 meseci ukupnog rada.Od cega li se potrosila pa sada nije bezbedna.Normalno cena ski pasa ostala ista

Nebojsa007

25.10.2017. 16:08

Zicara da ide istom trasom a Kostoc i ostali njemu slicni neka grade od svoga novca ako im vise odgovara da zicara ide drugom trasom. Dokle ce drzava da izlazi u susred onima koji je potkradaju na porezu?

kiki

25.10.2017. 17:09

Sve je tu jasno ko dan vlasnici hotela na Kopaoniku su sve ove godine sabotirali obnovu zicara i izgradnju gondole koja je nekim cudom preusmerena na Staru planinu sad su napokon postigli sto su i hteli bela reka je jedna od najboljih staza na kopaoniku a svih ovih godina nepravedno zapustana sve rad hotelijera. Sada pred pocetak sezone objavi se da je nebezbedna. do sada su mogli da je obnove da su hteli.

Xo

25.10.2017. 17:30

Ta žičara ide sa druge opštine. Kopaonik "pripada" opštini Raška, kao i vikend naselje. Brzeće pripada Brusu i interes Raške je da što više gostiju ostane sa njihove strane. Boljom žicom, više bi se ljudi lociralo u podnožju, da se ne mlate gore kolima, ionako nema parkinga, a pitanje je kome (ni)je to u interesu. Nije ova priča od juče.