Zatvoreni vrtići: I Kuršumlija proglasila vanrednu situaciju

D.Z.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 15:25

Затворени вртићи: И Куршумлија прогласила ванредну ситуацију

Foto: B.Pantić

Prema rečima Radoljuba Vidića, predsednika opštine, naložena je zabrana rada kafića posle 22,00 časa ali i većih okupljanja odnosno održavanja slavlja
Posle kriznog štaba grada Prokuplja koji je u cilju sprečavanja širenja korone virusa proglasio vanrendu situaciju odnosno ograničio rad ugostiteljskih objekata i naložio korišćenje propisanih pravila, danas je i krizn štab druge Topličke opštine, odnosno Kuršumlije proglasio vanrednu situaciju.

Prema rečima Radoljuba Vidića, predsednika opštine, naložena je zabrana rada kafića posle 22,00 časa ali i većih okupljanja odnosno održavanja slavlja.

Inače, nakon što je na poslednjem testiranju od 6. jula utvrđeno da su tri vaspitačice iz ovdašnjeg obdaništa pozitivne na prisustvo korona virusa, krizni štab je naložio i obustavu redovnog rada objekata predškolske ustanove „Sunce“ i „Čarolija“ počev od juče (danas 9. jula) na period do sedam dana.

Inače, kako saznajemo u lokalnoj samouravi sve je više onih koji se ovdašnjem Domu zdravlja javljaju sa simptomima korona virusa zbog čega postoji bojazan od obolevanja većeg broja građana pogotovu što su svi do sada pozitivni bili na nekom od slavlja koja su se održavala prethodnih vikenda i to sa većim brojem zvanica odnosno sa više od stotinu gostiju.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije