Reagovanje SINOS-a zbog prebijanja novinara na demonstracijama

Novosti Online

četvrtak, 09. 07. 2020. u 10:14

Реаговање СИНОС-а због пребијања новинара на демонстрацијама

Foto: N. Skenderija

SINOS poziva policiju da osigura bezbedno radno okruženje za novinare i medijske radnike
Sindikat novinara Srbije (SINOS) protestuje zbog prebijanja novinara Bete na jučerašnjim demonstracijama i zahteva odgovornost policajaca koji su tukli našeg kolegu samo zato što je profesionalno obavljao svoju radnu obavezu.


SINOS zahteva utvrđivanje odgovornosti policajca koji se nasilno i nedolično poneo prema novinarki Nova S i onih koji su juče u Novom Sadu napali ekipu RTS i snimatelju razbili kameru.


SINOS poziva policiju da osigura bezbedno radno okruženje za novinare i medijske radnike i da ne dozvoli nasrtaje na medijske kuće kao što se desilo u Novom Sadu kad su demonstranti bacali limenke i flaše na zgradu Radio televizije Vojvodina gde je zbog razbijenog stakla jedna osoba povređena.


SINOS poziva sve medijske kuće da sa protesta i svih događaja izveštavaju profesionalno – precizno, istinito i blagovremeno a predsednika države da na konferencijama za novinare kolege koje mu postavljaju pitanja ne etiketira kao “nepristojne” i “nevaspitane” čime urušava dostojanstvo i integritet novinarske profesije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije