Budući brucoši ulaze u grupama, ali samo sa maskom: Evo koje sve mere protiv epidemije primenjuju fakulteti na upisu

Lj. B.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 15:05

Будући бруцоши улазе у групама, али само са маском: Ево које све мере против епидемије примењују факултети на упису

Foto: K. Mihajlović

Na većini fakulteta su zadovoljni dinamikom upisa brucoša
FAKULTETI Univerziteta u Beogradu preduzeli su sve mere zdravstvene zaštite prilikom upisa budućih brucoša koji, da bi se upisali, moraju lično doći na fakultete, a mogućnost elektronskog upisa ne postoji. Iako je pridržavanje antiepidemijskih propisa ponegde i usporilo proceduru, na većini fakulteta su zadovoljni dinamikom upisa brucoša.

Na Ekonomskom fakultetu, kako nam kaže dekan Branislav Boričić, za svakog brucoša upis je zakazan, a za sat vremena upiše se njih 25.

- Deca sede napolju, ulaze po troje ili četvoro, a svi koji su unutra obavezno nose maske. Mi u njihovim elektronskim prijavama imamo sve podatke, oni donesu originalne diplome i sve ide brzo i efikasno - kaže prof. Boričić.

I Mašinski fakultet strogo vodi računa o zaštiti studenata i zaposlenih, pa se na ulazu meri temperatura, postavljena je dezobarijera, a maske su obavezne.

- U zgradu ulazi grupa od 80 studenata i oni idu u amfiteatar u koji može da stane 700 ljudi, tako da je razmak više od dva metra, svi šalteri rade i sve ide brzo - kaže dekan Radivoje Mitrović. - Kada se jedna grupa upiše pravi se pauza od dva sata kako bi se sve dezinfikovalo i očistilo pa onda na red dolazi sledeća grupa i tako dok se svi budući brucoši ne upišu.

Elektrotehnički fakultet već je upisao više od 600 studenata.

- Ostalo je da upišemo još njih stotinak. Studenti ulaze po prozivci, na ulazu se kontroliše da ne bude gužve, sve teče bez problema - kaže, za naš list, dekan Milo Tomašević.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije