Postignut dogovor ministra i studenata: Više rokova i beneficirane cene tokom leta

Lj.B.

sreda, 08. 07. 2020. u 10:40

Постигнут договор министра и студената: Више рокова и бенефициране цене током лета

Foto: Ž. Knežević

Omogućili smo više rokova za ispite kao i da studenti ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama koje imaju na fakultetima, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević

Omogućili smo više rokova za ispite kao i da studenti ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama koje imaju na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema zahtevu koji su student tražili. Sredstva su obezbeđena i o tome je obaveštena Vlada Srbije - ovo je rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je sa studentima održao sastanak.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu,bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

08.07.2020. 11:28

Ministre svi studenti koji su sinoc rusili Beograd a stanuju u domovima odmah ih izbaciti dati drugim studentima koji ce da uce i studiraju.

Rista Podvoznjak

08.07.2020. 12:14

I da bidne jos pet ispitnih rokova, i porcije mesa najmanje 70 grama po kilogramu coveka.