NIKO NIJE SIGURAN Dr Kon o novim žarištima virusa korona u Srbiji - u svemu postoji i jedna DOBRA VEST

Novosti onlajn

03. 07. 2020. u 16:25

НИКО НИЈЕ СИГУРАН Др Кон о новим жариштима вируса корона у Србији - у свему постоји и једна ДОБРА ВЕСТ

Foto: Printskrin

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sa korona virusom u Srbiji takva da za nijedan deo zemlje ne može da se kaže da je siguran
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sa korona virusom u Srbiji takva da za nijedan deo zemlje ne može da se kaže da je siguran, što se pokazalo i otvaranjem novih žarišta.

Kon je za televiziju "Pink" rekao da se nakon svega što smo u dosadašnjem toku epidemije prošli može reći da je porastao kolektivni imunitet na korona virus.

On je naveo da je stopa kolektivnog imuniteta na korona virus po završetku vanrednog stanja u Srbiji bila 6,4 odsto, a da nakon povećanja broja slučajeva nakon popuštanja mera taj procenat najverovatnije iznosi preko deset odsto.

- To uopšte nije malo - rekao je Kon i dodao da se može očekivati da će se porast broja zaraženih korona virusom dešavati i ubuduće, nakon popuštanja mera.

On je preporučio građanima da poštuju mere i nose maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gordana S

03.07.2020. 19:00

Ma kako.Ajte jos koju utakmicu .slavlje .trubace da ubrzamo stvar.Cuveni scenario srpski.Haoticno.

Vlada

03.07.2020. 19:26

kako ne govore istinu.. samo ih treba dobro slusati kako jedne nedelje jedno,druge drugo i mi treba da verujemo.. ne pise nam se dobro