Brnabić otkrila: Ako bude potrebe, biće KAZNI za nenošenje maski

Novosti online

sreda, 01. 07. 2020. u 19:34

Брнабић открила: Ако буде потребе, биће КАЗНИ за неношење маски

Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se planira uvođenje kaznene politike za nepoštovanje mera uvedenih za sprečavanje širenja korona virusa
Premijerka Ana Brnabić rekla je da se planira uvođenje kaznene politike za nepoštovanje mera uvedenih za sprečavanje širenja korona virusa ukoliko to bude bilo potrebno, i istovremeno očekuje da do toga neće doći i apelujujući na ličnu odgovornost.

Ona je gostujući na televiziji Prva podsetila da je Vlada u ponedeljak donela odluku o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima, javnom gradskom saobraćaju i mestima gde se okuplja veći broj ljudi na manjem prostoru, ali je potvrdila da Srbija, kao nijedna druga država nema dovoljno inspektora koji bi kontrolisali primenu ove odluke.

Zbog toga je kako kaže, važna lična odgovornost u borbi protiv ovog virusa.
Smatra da bi restriktivne mere koje smo imali u martu i aprilu sigurno donele bolje rezultate u sprečavanju širenja covida 19, ali onda, kako je navela, više bismo imali ekonomski problem - jer više ne bismo umali ekonomiju.

- Ja sam upravo završila razgovor sa MMF-om i o situaciji u Srbiji i u Evropi. Nama je neophodno da ekonomija radi koliko god je moguće i zato više ne želimo da uvodimo onako restriktivne mere - navela je Brnabić.

Pomoć za bolnice u Novom Pazaru i Tutinu

Napomenula je da je u Novom Pazaru situacija u potpunosti pod kontrolom, te da je Ministarstvo zdravlja uputilo dodatne medicinske timove u taj grad, kako bi dali podršku i Tutinu.

- Danas smo prebacili sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru za kupovinu još dva dodatna sanitetska vozila kako bi mogla da pomogne i pritekne u pomoć Tutinu - rekla je premijerka, navodeći da je sigurno bilo propusta, ali ima vremena da se priča o odgovornosti, od koje niko ne beži.

Ona je apelovala da se ne politizuje situacija u tom gradu, ističući da je najmanji problem da njoj neko dobacuje.

- Jedino je važno da se pruži adekvatna nega ljudima u Novom Pazaru ili bilo gde u Srbiji i da svi zajedno zaštitimo naše zdravstvene radnike - zaključila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

др Милан Лекић

01.07.2020. 20:02

Од животне је важности да премијерка Србије суспендује уредбу владе, потписану и од стране председника Србије, којом је одобрено тестирање нелиценцираних лекова-кандидата против ковид-19, чиме је Србија претворена у експериментални полигон. Неколико пројеката који су у току на ту тему део су СЗО пројекта Солидарност, према чијем Мастер протоколу ће експеримент на српским пацијентима трајати до краја априла следеће године. За тај подвиг против невидљивог непријатеља ЕУ је донирала 93 мил. еура.

kritik analitik

01.07.2020. 20:41

Gospođo, ili gospodine, šta ste već, rešite prvo stanje u svojoj kući, pardon vladi, pa se onda obraćajte nekome drugom.