Ministar Lončar: Bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica, stiže još 14 lekara i tehničara

Tanjug

01. 07. 2020. u 08:40

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar kaže da će cela Opšta bolnica u Novom Pazaru od danas postati kovid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par nedelja

Министар Лончар: Болница у Новом Пазару има највише опреме од свих болница, стиже још 14 лекара и техничара

Foto Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar kaže da će cela Opšta bolnica u Novom Pazaru od danas postati kovid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par nedelja, te da će danas u taj grad stići 14 lekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca koji će pomoći u borbi protiv korona virusa.


"Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji, to je jedina istina", rekao je Lončar.


Lončar je u uključenju za RTS apelovao na sve građane da ne šire paniku i dezinformacije i da, bez provere, ne prihvataju "zdravo za gotovo" vesti koje se šire po društvenim mrežama.


"Premijerka i ja smo se juče uverili da opreme u Novom Pazaru ima doboljno ne samo za narednih par dana, već narednih nedelja. Infomracije koje se pojavljuju na društvenim mrežama nisu validne informacije koje treba prihvatiti zdravo za gotovo i pustiti to kao vest", rekao je Lončar.


Ministar je rekao da u Novom Pazaru već ima medicinskih radnika iz unutrašnjosti, a da će danas oko 15 sati tamo stići i devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara iz Kragujevca.


Od danas će cela bolnica u Novom Pazaru biti kovid bolnica, a ostali pacijenti će biti raspoređeni na druga mesta.


"Svi kapaciteti bolnice u Novom Pazaru biće za kovid pacijente", rekao je Lončar i dodao da se od juče primaju i novi lekari i sestre.


"Molim sve da ne šire paniku i dezinformacije, da nešto što se pojavljuje na društvenim mrežama nije validno i mora zvanično da se proveri. Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji", rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije