Dr Tiodorović: Pik u Srbiji za pet, šest dana

NovostiOnline

01. 07. 2020. u 07:55

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže da je situacija u Vranju sa ocenom nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vodi prema nesigurnoj, ali pod kontrolom

Др Тиодоровић: Пик у Србији за пет, шест дана

Foto Tanjug

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže za RTS da je situacija u Vranju sa ocenom nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vodi prema nesigurnoj, ali pod kontrolom.

"Virus je tu, nema nikakvog argumenta da on slabi svoje dejstvo. Smanjuje se broj inficiranih koji mogu preneti. U Vranju je specifična situacija sa teškim problemima koje zdravstveni sistem ipak savladava uz pomoć KC Niš. Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preći u pneumoniju", kazao je Tiodorović.


Ipak je, navodi, preduzeto sve.


"Svi su u gradu nosili maske. Takođe, zdravstveni sistem se dobro organizovao. Važno je da odlično funkcioniše kovid ambulanta u koju dolaze svi oni koji osećaju tegobe", kazao je Tiodorović.


Prema njegovim rečima, pravi pik ćemo imati u Srbiji najverovatnije za pet, šest dana.


(RTS.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Миљојко

01.07.2020. 09:02

Зар нисмо на репу епидемије, какав сад пик?

Pa Vidi Ovako

01.07.2020. 18:34

Pa zatvorite kafiće, teretane, studentske domove, tu ima zaraze. Nemoj da pokušavate opet pol čas.

Todor

02.07.2020. 00:45

A okupljanja i dalje mogu : mature, slavlja... A to je zatvoren prostor, i sigurno nve biti maske.. To treba zabraniti pod hitno!! Jer, koja je poenta zatvoriti klubove, a dozvoliti ova druga okupljanja koja su usta, ako ne i gora. Hvala