Oglasio se otac devojčice iz Niša koja je pobegla da polaže prijemni i OBJASNIO šta se zaista desilo

NovostiOnline

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 17:40

Огласио се отац девојчице из Ниша која је побегла да полаже пријемни и ОБЈАСНИО шта се заиста десило

Foto: Facebook

Otac devojčice kaže da se nesvakidašnja situacija dogodila zbog nesporazuma
Niška policija u saradnji sa beogradskom pronašla je u Beogradu devojčicu T. B. (13) čiji je nestanak prijavljen u subotu.


Otac devojčice kaže da se nesvakidašnja situacija dogodila zbog nesporazuma.


- Sada nam je najvažnije da je ona dobro i da je kući. Razgovarali smo o toj Matematičkoj gimnaziji i ona je shvatila da mi nećemo da je pustimo da polaže prijemni za tu gimnaziju. Ja sam spavao tog jutra i da mi je rekla, ja bi je odvezao do gimnazije jer trud treba ceniti. Ovako je ishitreno uradila nešto, a ni sam nije svesna do kakvih je posledica moglo da dođe – kaže Marjan Blažić, devojčicin otac.


U javnosti su se javile osobe koje su ovaj devojčicin ambiciozan potez ocenile kao fantastičan i pokrenuli akciju za dodelu stipendije T.B.


- Ne znam, nama nije to prekopotrebno, ali hteo bih da porazgovaram sa svima onima koji žele da je stipendiraju. Zašto da ne? Neka se malo stiša sva ova situacija, pa ćemo da vidimo – komentariše otac Marijan.


On je posebno zahvalio operativcima kriminalističke policije iz Niša, čiji je načelnik koordinisao celom aktivnošću pronalaska, policiji u Beogradu, ali i građanima.


Devojčica, čiji su nestanak u subotu roditelji prijavili policiji, pronađena je u Beogradu, a ključni trag policiji dala je direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić koja ih je obavestila da je devojčica kod njih polagala prijemni za upis u sedmi razred.


(Kurir.rs)

Komentari (9)

Koma

29.06.2020. 18:14

Sta? Prvo su joj rekli ne, ne mozes na testiranje, a onda kad je zbrisala i kad im se šesto g. smrtno od straha, onda su se predomislili i jos bi je odvezli u zlatnoj kočiji do Beograda a bogami ne gadi im se ni da 'razgovaraju sa svima koji bi je stipendirali'!!? Dakle, sledece sto poželi dobice momentalno. Pa sto bi uopste morala da se trudi ona kad ce sve da dobije. Dovoljno je da uveri sve da je genije i ima da gazi po crvenom tepihu maltene svako tako "uporan". Strašno . Koja kriza morala?

Dragana Djordjević

29.06.2020. 18:14

Ok...važno je da je dobro...ali...zbog ovakvog slučaja...sledeći slučaj koji se desi...neće milicija shvatiti ozbiljno...i sa ovom devojčicom treba o tome razgovarati, a ne podržavati.A da ne govorimo koliko deca kopiraju jedni druge...edukacija je u školama najvažnija, da nam deca...generacije bude zdrave.

драгана

29.06.2020. 18:19

Stipendiranje će biti loša poruka.Devojčica treba da nauči da razgovara ,pregovara,saslušava.Nije sva vrednost čoveka u talentu za matematiku ili bilo šta koju drugu oblast.Ljudske vrline su one zahvaljujući kojima se razvijamo.Priča se razvija u smeru rijaliti oblasti "matematike" (računa).Tata (mata) pregovara.

Nedzo

29.06.2020. 18:27

Samo da pitam: Da li ćete posle ovog slučaja dati stipendiju i ovoliku medijsku pažnju svakom samozvanom malom genijalcu koji ovo procita da je prošlo bez kazne blamiranje roditelja zbog bezanja od kuce sa "simpatičnim" razlogom? Odma bi da se prijavim jer je i meni dosadilo da budem neshvaćeni genije.

Marko

29.06.2020. 18:53

odvezao bih je u bgd? cisto sumnjam. ne bi otisla sama da je mislila da ce je tata odvesti.

Zorica Knezevic

29.06.2020. 20:08

Odusevljena sam razlogo zbo kog je devojcica otisla od kuce. U moru ocajnih i ogavnih razloga za beg ili otmicu ova devojcica ima pravi razlog da ode . Postupila je pogresan a razlog za svaku pohvalu.

Ana

29.06.2020. 21:15

Roditelji nemaju pravo da se mešaju u izbor deteta. Pa nije pobegla u "Pinkove zvezdice" ili kod dečka nego u gimnaziju. Daj Bože da je položila.

Dom..

01.07.2020. 17:30

@Ana - Nemaju pravo? Gde ste to čitali? Ko onda ima? Vi? Da tudjoj deci za dž delite prava lajkovima i savetima bez zakonskog osnova zbunjujete decu i roditelje! Vi iz svog komfora neobavezno i neodgovorno pogrešno savjetujete a drugi da se upecaju i trpe posledice? Ako ne mozete da saosecate sa uplasenim roditeljima deteta koje ode od kuce iz bilo kog razloga, vec samo sa detetom kome se, pazi majkumu "roditelji nemaju pravo da se mesaju u izbor" mozda ćete na svojoj koži morati da osetite posledice.