“Nošenje MASKI biće kontrolisano”: Lončar o KAZNAMA zbog nepoštovanja najnovijih mera

Tanjug

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 13:42

“Ношење МАСКИ биће контролисано”: Лончар о КАЗНАМА због непоштовања најновијих мера

Foto: Tanjug

Ministar je naveo da će premijerka Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima

BEOGRAD - U narednih sedam dana neće biti kazne za nepoštovanje odluka Kriznog štaba o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali će se poštovanje te mere kontrolisati, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.


On je, na početku sastanka sa direktorima kovid bolnica, naveo i da će premijerka Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima i da će im biti predočeno da će oni biti odgovorni ukoliko se ne poštuje mera o nošenju maski.


Na današnjem sastanku sa direktorima kovid bolnica razmatraće se trenutna situacija po pitanju virusa korona i kapaciteti zdravstvenih ustanova.


Prethodno, Krizni štab je odlučio da nošenje maski od sutra ujutru bude obavezno u Beogradu u svim zatvorenim prostorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bojsa

29.06.2020. 16:02

Pisem iz Holandije. Trzni centri, veliki "uradi sam" lanci, prosto su dobili upozorenje od vlade da ce biti zatvoreni, ako sami ne insistiraju i odrzavaju zastitne mere. Treba videti kako onda to pocinje opet da funkcionise, posto je i ovde pocetkom Juna doslo do olaksavanja mera. Ni ovde ne prestaje epidemija kao sto se ocekivalo, pa narod opet shvata da mora da se uozbilji.Kod nas, na zalost, i to mora da se politizuje, jer, boze, teze je okriviti populaciju sto je potpuno neozbiljna.