Pomoć Vojske Srbije u opštinama pogođenim poplavama: General Mojsilović u Ivanjici

Novosti online

nedelja, 28. 06. 2020. u 18:23

Помоћ Војске Србије у општинама погођеним поплавама: Генерал Мојсиловић у Ивањици

Foto Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović obišao je ivanjički kraj gde će pripadnici Vojske izvoditi inžinjerijske radove neophodne za uspostavljanje vodosnabdevanja u Ivanjici

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas vodozahvat Rzinje u opštini Ivanjica, gde će pripadnici Vojske Srbije od sutra izvoditi inžinjerijske radove neophodne za uspostavljanje vodosnabdevanja u Ivanjici, i pripadnike Druge brigade kopnene vojske koji su angažovani na sanaciji puta u ivanjičkom selu Vučak, koji je nabujala Moravica prethodnih dana potpuno uništila.

General Mojsilović je pripadnike Vojske Srbije obišao sa predsednikom opštine Ivanjica Zoranom Lazovićem, sa kojim je prethodno razgovarao o doprinosu Vojske Srbije brzoj normalizaciji života građana tog kraja.

Nakon obilaska, načelnik Generalštaba je odao priznanje inžinjercima Vojske Srbije za profesionalno izvršavanje zadataka i veliki trud da se put koji meštanima sela predstavlja jedinu vezu sa ostatkom opštine što pre osposobi za upotrebu.

Osim u Ivanjici, gde je Vojska Srbije angažovala i auto-cisterne za vodosnabdevanje građana, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na otklanjanju posledica poplava i u drugim opštinama. U Arilju pomažu u raščišćavanju poplavljenih domaćinstava, u Blacu su angažovani na vodosnabdevanju, dok u Despotovcu i Prokuplju utvrđuju potrebe i mogućnosti za angažovanje Vojske Srbije u danima pred nama.

Nakon vremenskih nepogoda koje su početkom nedelje zadesile gotovo celu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije su na zahtev jedinica lokalne samouprave među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu, potvrđujući tako spremnost da se u kratkom roku angažuju na bilo kojem delu teritorije radi zaštite života i imovine. U Kraljevu i Mataruškoj Banji su bili angažovani na ojačanju nasipa uz obalu reke Ibar, dok su u opštini Mali Zvornik postavljanjem teškog mehanizovanog mosta u kratkom roku omogućili ponovno uspostavljanje saobraćaja na lokalnom putu Amajić – Donja Trešnjica.

U skladu sa situacijom na terenu Vojska Srbije će i narednih dana nastaviti da pomaže najugroženijim lokalnim samoupravama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije