Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu venac na spomen obeležje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poginuli na dužnosti.

U susret sutrašnjem obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, Stefanović je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti herojsku žrtvu pripadnika policije koji su dali svoje živote za bezbednu Srbiju, saopštio je MUP.

Ne štedeći sebe, borili su se za našu zemlju i bezbednost građana. Nikada nećemo zaboraviti njihovu herojsku žrtvu, ali nećemo zaboraviti ni njihove porodice“, rekao je ministar.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova jedna velika porodica i da je obeležavanje Dana Ministarstva, Dana policije i krsne slave prilika da policija građanima pokaže koliko je napredovala u prethodnoj godini i koliko je spremna da efikasno brani Srbiju i bezbednost svih ljudi koji žive u njoj.

Važno nam je da se svaki čovek u našoj zemlji oseća bezbedno i sigurno. Učinićemo sve da i u narednom periodu, snažnim postupanjem, dobrim radom, obukom i treningom pokažemo da zavređujemo poverenje građana“, poručio je Stefanović.

Foto Tanjug

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra u 11 časova na platou ispred Palate „Srbija“, gde će biti predstavljeni i polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji postaju novi pripadnici policije.

Tim povodom, ministar Stefanović uručio je danas nagrade trojici najuspešnijih polaznika te klase.

Takođe, državni sekretar Milosav Miličković položio je venac na spomen-ploču prvom ministru policije Jakovu Nenadoviću.

Komandanti Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić položili su vence na spomen obeležje na Čukur česmi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Foto MUP

ČETA KONjANIKA PRODEFILOVALA KNEZ MIHAJLOVOM


Pripadnici Čete konjanika Policijske brigade i Orkestra policije su, tradicionalnim defileom kroz Knez Mihailovu ulicu, najavili sutrašnju proslavu Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Defile je i ove godine privukao pažnju brojnih građana, koji su uživali u izvođenju nekoliko marševa, a najveću pažnju, posebno najmlađih, privukla je Četa konjanika, saopštio je MUP.

Foto MUP

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra u 11 časova na platou ispred Palate „Srbija“.