ŠABAC – Mačka obešena na kontejner pronađena je u utorak ujutru u šabačkom naselju Kamičak u blizini centra grada. Fotografija nesrećne životinje usijala je društvene mreže, a aktivisti koji se bave zaštotom životinja dali su se u potragu za počiniocem.


Dobri poznavaoci mačaka smatraju da opušteno telo životinje govori da ona verovatno nije ubijena u tom položaju, jer bi se svakako otrgla. U trenutku kada je obešena veruje se, već je bila mrtva, ali niko sa sigurnošću ne može da kaže na koji je način usmrćena.


Ljubitelji mačaka, posebno domaćih, kojih u Šapcu i te kako ima veoma su se zabrinuli za svoje ljubimce. Jedna Šapčanka komentarisala je kako sada mora da postavi čuvara, drugi su pozivali da se počiniocu uđe u trag kako bi bio strogo kažnjen...


Pročitajte još: Preminula Kaja, pas kojem je dečak (12) zakucao ekser u glavu, a njen poslednji snimak će vas RASPLAKATI (VIDEO)


Šapčani su osetljivi na ljubice, a nedavni događaj u Novom Sadu sa maloletnikom koji je zakucao ekser u glavu psu podrgejao je strasti. U gradu postoji i prihvatilište, ali se ovim problemom bave i pojedinci, a među njima su mahom veterinari, medicinski radnici, novinari...