Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba

Novosti online

23. 05. 2020. u 11:34

Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari.

Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast trojici pripadnika Vojske Srbije koji su preminuli od posledica virusne infekcije Kovid-19.

Na današnjoj sednici kojom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin analizirana je realizacija ključnih zadataka Vojske Srbije u prethodnom periodu sa posebnim akcentom na izvršenju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom vanrednog stanja.

Zaključeno je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv virusne infekcije Kovid-19.

Realizacijom ključnih zadataka i opremanjem savremenim naoružanjem i vojnom opremom zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije značajno je unapredila operativne sposobnosti u svim segmentima.

Naredne težišne aktivnosti biće usmerene ka daljem jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i očuvanju mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije