Ulagaćemo i dalje u bolje uslove: Stefanović obišao renoviranu Policijsku stanicu u Loznici

Novosti online

sreda, 20. 05. 2020. u 15:41

Улагаћемо и даље у боље услове: Стефановић обишао реновирану Полицијску станицу у Лозници

Foto MUP

Drago mi je da nastavljamo sa otvaranjem novih stanica i da građani Srbije mogu da vide da MUP ulaže novac ravnomerno u svim delovima naše zemlje, rekao je ministar Nebojša Stefanović

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas renoviranu zgradu Policijske stanice Loznica i poručio da će Ministarstvo nastaviti dalja ulaganja u poboljšanje uslova rada policijskih službenika, kako bi oni bili još efikasniji.

„Drago mi je da nastavljamo sa otvaranjem novih stanica i da građani Srbije mogu da vide da Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže novac ravnomerno u svim delovima naše zemlje, između ostalog i u renoviranje policijskih i vatrogasnih stanica“, rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da je ove godine otvorena i nova Policijska stanica u Negotinu, nove vatrogasne stanice u Lazarevcu i Zaječaru, kao i da je započeta rekonstrukcija pojedinih policijskih stanica širom Srbije.

„Hoćemo da se odužimo policajcima za brigu koju pokazuju prema građanima i uzvratimo im investiranjem u njihovu opremu. Ove godine očekujem nabavku dodatnih vozila i opreme za operativu, ali i za redovne jedinice policije i vatrogasce“, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće i dalje jačanje policije u ljudstvu i najavio da će sutra biti raspisan konkurs za prijem novih 1.060 kandidata za Centar za osnovnu policijsku obuku, od kojih će oko petnaestak biti raspoređeno u Policijsku upravu Šabac.

On je dodao i da će 22 polaznika koji se trenutno nalaze na obuci, za par meseci biti raspoređeno u PU Šabac, čime će se zanoviti policijski kadar i ojačati njihov rad.

Ministar je podsetio da su policajci tokom vanrednog stanja, u okviru svojih nadležnosti, dali doprinos očuvanju zdravlja ljudi i istakao da oni nastavljaju borbu za bezbedniju Srbiju.

„Nastavićemo da ulažemo u poboljšanje uslova rada, da naše kolege svoj posao rade u normalnim i pristojnim uslovima, da imaju dobre i savremene prostorije, dobru računarsku opremu i da svakoga dana vide napredak MUP-a“, naveo je Stefanović.

Ministar je istakao da je stanje bezbednosti na području Policijske stanice Loznica povoljno i dodao da je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem i načelnikom stanice Srđanom Brkićem razgovarao o unapređenju bezbednosti kroz sistem video nadzora u školskim dvorištima i vrtićima, koji će biti povezan sa policijskom stanicom.