Vojska intervenisala u Šidu, 18 migranata vraćeno u prihvatne centre

Beta

nedelja, 17. 05. 2020. u 09:59

Војска интервенисала у Шиду, 18 миграната враћено у прихватне центре

Foto Tanjug

Pripadnici Vojske Srbije u Šidu već su intervenisali tokom noći i 18 migranata vratili u prihvatni centar. Najveći problem prave neregistrovani migranti koji borave na otvorenom i ulaze u imanja

Vojska koja je stigla u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas je već intervenisala i 18 migranata vratila u prihvatni centar.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra - "Adaševci", "Principovac" i "Šid - Stanica", gde boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Problem za lokalno stanovništvo, kako navode, su neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 osoba u prihvatne centre.

"Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno", rekao je Semenović.

Vojnici će se smenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

Komentari (4)

Гојко

17.05.2020. 11:54

Crkva Svete Katerine u gradu Moria na ostrvu Lezbos,treba da se obnovi uz pomoc madjarskog novca.Medjutim,trenutno migranti u njoj vrse veliku nuzdu./ tekst na greekcitztimes.com /

dule

17.05.2020. 14:56

Problem prave neregistrovani migranti,a ovi registrovani su cvecke.E sije mi ga Djura,sta lazete narod.Pa oni su svi isti dali rgistrovani ili ne,kako ih samo Vulin razlikuje.Kazem Vulin,jer znam da narod nevidi razliku,pogotovo kad ste registrovanim otvorili kapije azila nakon ublazenih restrikcija zbog korone.Samo da dodam.Srbija nikad nece biti clan tih licemera EU-je jer oni ne zele SRBIJU punu migranata.

Душан Ва

18.05.2020. 15:55

Немој те их враћати у приватне центре већ тамо одакле су дошли. Све оне који су дошли из земаља у којима нема рата треба депортовати у њихове земље или у Немачку јер их Ангела ного воли.

Миле О.

19.05.2020. 04:09

Протерајте их за Хрватску све па нек виде како се тамо тестира хазбулах.