Lazanski o ruskoj počasti Srbiji: Ešalon helikoptera nadletao našu ambasadu u Moskvi povodom Dana pobede

Tanjug

nedelja, 10. 05. 2020. u 10:26

Лазански о руској почасти Србији: Ешалон хеликоптера надлетао нашу амбасаду у Москви поводом Дана победе

Ambasador Miroslav Lazanski

Dve grupe borbenih helikoptera u povratku vazdušnog dela ešalona, u niskom letu, u počasnom stroju nadletali su srpsku ambasadu tokom jučerašnjeg obeležavanja Dana pobede u Moskvi

Dve grupe borbenih helikoptera u povratku vazdušnog dela ešalona, u niskom letu, u počasnom stroju nadletali su srpsku ambasadu tokom jučerašnjegobeležavanja Dana pobede u Moskvi, izjavio je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.


Naglašavajući da takav potez vidi kao veliko priznanje Srbiji i njenoj ulozi u antifašističkoj borbi tokom Drugog svetskog rata, Lazanski je za TV Prva rekao da su se od ljudi koji su duže u ambasadi mogli čuti komentari da je to prvi put da se tako nešto dešava, odnosno da to nije bio uobičajeno.


Naveo je takođe da je Besmrtni puk u Rusiji bio predstavljen onlajn, da nije bilo kopnenog dela parade i da je u 48 gradova širom Ruske Federacije nadletalo 366 aviona, 219 helikoptera, a od toga 75 aviona u Moskvi.
Komentari (4)

Mile

10.05.2020. 12:45

Predsednik Vucic , je Putinu cestitao Dan Pobede . A gde je Putinova cestitka nama ? Nije to Ruski privatni dan pobede , vec i dan Pobede Srbije nad fasizmom .

Milan Pavkovic

10.05.2020. 16:26

@Mile - Mile da ih Rusi nisu onako grunuli sa istoka , ne bi bilo ni iskrcavanja u Normandiji . Nemoj mnogo da gledas partizanske filmove . To su izmisljotine uglavnom .Mi se jesmo borili gerilski ali mesto br.1 u pobedi nad fasizmom pripada Rusima ali je na zalost sa njima dosla podjednako zla i opasna ideologija Komunizam .

Гојко

10.05.2020. 12:57

Upravo sam pogledao kako su gradjani Bejruta obelezili Dan pobede.Kolona automobila i motociklista nose uglavnom ruske,ali i sovjetske i libanske zastave.Lepo da se vidi na Geroman.Twitter.