Policijski čas ostaje za praznik: Kakav će biti režim ovog i idućeg vikenda

D. M.

23. 04. 2020. u 08:00

Полицијски час остаје за празник: Какав ће бити режим овог и идућег викенда
Konačna odluka o dužini zabrane kretanja koja će važiti sledećeg vikenda još nije doneta, ali je, po mišljenju struke, najracionalnije da se ne ugroze pozitivni trendovi pada broja zaraženih

PREDSTOJEĆEG vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka od 18 časova do ponedeljka do 5 ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas, saznaju "Novosti".


Konačna odluka o dužini zabrane kretanja koja će važiti sledećeg vikenda još nije doneta, ali je, po mišljenju struke, najracionalnije da se ne ugroze pozitivni trendovi pada broja zaraženih. Tako je najrealnija opcija produženog policijskog časa - od četvrtka, 30. aprila od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja, do pet ujutru.


Takođe, preovlađuje i stav da se pitanje eventualnog ukidanja vanrednog stanja nađe na dnevnom redu tek posle Đurđevdana, 6. maja.


Mere koje su donete u borbi protiv pandemije kovida 19 donekle su ublažene, pa je tako zabrana kretanja radnim danima skraćena za jedan sat i sada traje od 18 sati do pet ujutru.


Takođe, najstarijim građanima dozvoljen je izlazak napolje tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom, od 18.00 do 1.00, u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.


Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad poslodavcima poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.


Druge radnje trebalo bi da budu otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Reč je o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita. Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.


Članovi Kriznog štaba za borbu protiv infekcije virusom korona upozoravaju da građani i dalje moraju biti na oprezu i maksimalno poštovati sva pravila kako bi se sprečilo da se epidemijska kriva izmakne kontroli i poveća broj zaraženih.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Viklovanje motora

23.04.2020. 08:25

Bogumi, dobre su mjere ali kako onda vec radi Capitol siti tržni centar urakovici?

Igor

23.04.2020. 08:39

Definitivno ulazimo u istoriju sa najdužim policijskim časovima ikada! Alal nam vera stručnjaci!

Trebalo je

23.04.2020. 10:25

@Igor - Kao Špancima i Italijanima da imamo karantin pa samo do radnje,apoteke i lekara jedno mesec dana. To bi bilo po volji svilene gospode Srba

borko

23.04.2020. 09:35

Bolje da još malo budemo oprezni i strpljivi, nego da brzamo i pokvarimo sve. Poslušajmo struku. A mislim da se svakom dalo toliko vremena da obavi ono što je neophodno. Od sredine maja, daće Bog pa ćemo još malo da se relaksiramo. I maske obavezno. Da nam predje u naviku.

Danilo

23.04.2020. 09:40

Alo, ne zatvarajte nas ponovo na tri dana... Pa za vreme bombardovanja nije bilo ovako...

Vidovdan-Srpkinja

23.04.2020. 09:43

Proverite malo kakve su mere u Francuskoj, konkretno u Parizu... Na 24 h imaju sat vremena za izlazak i to je sve- gde ispunjavaju formular kad su krenuli. Ako nekoga uhvate bez tog formulara, ili da nije popunjeno vreme izlaska, kazna 200€... Ljudi, nismo disciplinovana nacija. Omladina i deca se kreću u grupama bez zaštite... Pandemija nije završena. Virus mutira. Eto ga sad i u komunalnoj vodi Pariza! Kako? Bog sami zna... Uozbiljimo se...

Nikola

23.04.2020. 10:18

Od najsmesnijeg virusa,sopinga u Milanu,dezinfekcije rakijom,do najdužeg policijskog casa

Šta kukate

23.04.2020. 10:22

Super smo prošli. Samo kmečite a ništa vam nije falilo za vreme ove epidemije.Živi ste,zdravi,Siti i napiti a i dalje kmečite. Smorili ste te više sa kuknjavom i inaćenjem. Razmažena dečurlija se tako ponašaju a ne odrasli ljudi